Радев сърдит на ДПС, че няма да го подкрепят този път

Избрано 06.01.2021 13:59 Снимка: ДНЕС+

Радев сърдит на ДПС, че няма да го подкрепят този път

Според държавния глава ДПС били ортаци на Борисов

Над 4 пъти журналисти зададоха въпроси към президента Румен Радев дали остава първоначално обявената от него дата за парламентарни избори. Държавният глава избегна отговора и прехвърли топката към премиера Бойко Борисов.

„Целта на консултациите не е датата, а начинa за провеждане на изборите. Аз посочих достатъчно рано датата, за да има мобилизация в работата на институциите, но не виждам резултат. Не виждам организационна и логистична готовност за изборите. За разлика от Борисов, за мен е важно как ще се гарантира здравето и конституционното право на българите“, каза Радев.

„Към момента нямам информация от правителството, която да гарантира готовност за изборите“, каза той.

Явно шеметните предизборни обиколки на премиера му пречат да се ориентира в същността на консултациите и преди да говори изобщо за избори, премиерът дължи отговор за най-високата смъртност в България, каза още Радев.

После обясни, че все пак ще покани и парламентарно представените партии за консултации. "Събота и неделя ще имам среща с извънпарламентарно представените формации, разбира се ще поканя и парламентарно представените партии", каза Радев.  А после допълни, че датата за изборите ще стане ясна от указа, който ще издаде в края на януари.

Логично е партията на г-н Пеевски да подкрепи г-н Борисов на президентските избори, те са ортаци в бизнеса и политиката – още повече, че г-н Борисов е довереното лице на турския президент Ердоган, който поздрави ДПС на тяхната конференция. По този начин президентът коментира заявката на ДПС, че няма да го подкрепи за втори мандат./tribune.bg

CHF CHF 1 1.77577
GBP GBP 1 2.25956
RON RON 10 4.01204
TRY TRY 10 2.24357
USD USD 1 1.62269