Радан Кънев скастри ЕНП: Да не го занимават за коалиция с ГЕРБ

Избрано 14.04.2021 20:00 Снимка: ДНЕС+

Радан Кънев скастри ЕНП: Да не го занимават за коалиция с ГЕРБ

„Не ни занимавайте с призиви за коалиция между ГЕРБ и „Демократична България“. Това е било посланието на писмото на евродепутата Радан Кънев към ЕНП, сподели самият той пред БТВ.

„Обърнах се към колегите от ЕНП с едно доста пространно писмо. Анализ на това, което се случи на изборите. Анализ на това, че в България ГЕРБ се превърна в синоним на корумпирано управление. И съответно в момента няма вариант за мнозинство, което да е ръководено от ГЕРБ в българския парламент. И с една настойчива молба към колегите да не занимават нас и българското обществено мнение с призиви за коалиция между ГЕРБ и Демократична България“, разказа Кънев.

„Ние сме постигнали един много силен резултат, който в не малка степен се дължи на това, че сме заявили една много ясна позиция, че няма да участваме в мнозинство на ГЕРБ, че няма да участваме в правителство с ГЕРБ под никаква форма“, добави той.

Радан Кънев се обърна с критика и към Томислав Дончев, който не внесе Плана за възстановяване и устойчивост с аргумента, че следващото правителство следва да реши дали да го внесе в този му вид или да направи промени.
Според Кънев подобен ход е „несериозен“ и „безотговорен“, а последствията могат да са пагубни с оглед на крайния срок, който поставя Брюксел – 30 април./tribune.bg

CHF CHF 1 1.78452
GBP GBP 1 2.27256
RON RON 10 3.96937
TRY TRY 10 1.90528
USD USD 1 1.61893