„Промяната“ сложи края на демокрацията в България

Избрано 18.03.2022 11:59 Снимка: ДНЕС+

„Промяната“ сложи края на демокрацията в България

Премиерът Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков сложиха края на демокрацията в България. Арестуването на лидер на опозиционна партия без ясни мотиви, доказателства и документи е далеч от демокрацията, за която са се борили дедите ни. Това е политическа репресия, която до болка напомня за акциите на комунистическия режим.   

След като от формацията, защото партия „Продължаваме промяната“няма, не успяха да запазят доверието на гражданите, започнаха да си служат с показни акции и арести, за да отклонят вниманието от  себе си и кризата, която предизвикаха. Но това ще е действие с много краткотраен ефект, защото по всичко личи, че акцията по задържането на Борисов е съшита с бели конци.

Показва и фактът, че официалния сайт на МВР съобщи около 20 ч. снощи , че лидерът на ГЕРБ, Владислав Горанов, Севделина Арнаудова са  "задържани", а в 22 ч. изтри тази информация.

Необяснимо е, също така, защо  задържанията бяха осъществени „в условия на „неотложност „и затова не са искани разрешения от съда. Или простото обяснение, е че  управляващите са искали да прескочат услужливо съда, защото нямат доказателства за ареста и претърсването.

Едва ли, обаче будното българско обществото ще вземе насериозно тази милиционерска акция и заобикалянето на прокуратурата. По всичко личи целият този цирк ще обърне още повече настроенията  срещу правителството.

Но най-лошото е, че никой не е защитен от репресивния апарат на Бойко Рашков и Кирил Петков, който вилнее месеци наред. Ареста на Борисов е само едно от доказателствата на къде тръгва държавата ни, а отговорът е стремглаво надолу. Политаме към ръба с всички сила и то по време на война. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648