Проф. Асен Балтов: Кацаров, слез от розовия облак

Избрано 19.11.2021 13:19 Снимка: ДНЕС+

Проф. Асен Балтов: Кацаров, слез от розовия облак

Кацаров, слез от розовия облак и ти и спри предизборно да лъжеш хората! Това написа в личния си профил във фейсбук проф. Асен Балтов. Отговорът му дойде минути след брифинг на служебният здравен министър. На него Кацаров посочи, че у нас е пречупена четвъртата вълна, и че е останал огорчен от думите на един от кандидат-президентите в дебата снощи.

„Първо: В най-големите столични болници въобще НЕ усещат пандемията да е пречупена. Всеки ден броят на приетите в тежко състояние и броят на починалите е сходен! Спад не се забелязва!“, обяснява проф. Балтов и продължава да изброява:  

„Второ: Едва от миналата седмица може да се каже, че лечебните заведения не изпитват отчайващ недостиг на най-необходимите медикаменти. През останалото време на четвъртата вълна липсваха най-масовите, най-ефикасните и най-евтините лекарства! Трето: Доставчиците изнудват лечебните заведения да си платят задълженията, за си получат заявените количества лекарства и да продължат да спасяват животи!!!“

На четвърто място в обръщението си към Кацаров, проф. Балтов потвърждава думите на кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, които според служебния министър не били истина и го огорчили.

„Четвърто: Проф. Герджиков каза абсолютната истина! В най-тежката вълна-четвъртата- доходите на моите колеги са  спаднали с повече от 5%. Данните са на Националния статистически институт за третото тримесечие на ТАЗИ година.“, пише професорът и завършва:

„Пето: Медиците на първа линия заслужават много повече и само припомням, че трудът им беше оценяван достойно до преди една година!“/tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448