През тоз безсмислено наречен „ден за размисъл“, никой не размишлява…

Избрано 01.10.2022 15:36 Снимка: ДНЕС+

През тоз безсмислено наречен „ден за размисъл“, никой не размишлява…

От Фейсбук профила на политическия пиар Нидал Алгафари

Приятели,

през тоз безсмислено наречен „ден за размисъл“, никой не размишлява, а хората си продължават да изпитват трудностите пред които бяха поставени от некадърници и надути нескопосници. Върху кое да мислят избирателите, купувайки си продуктите с надутите цени? С какви ли думи наричат тези, които им докараха цените на тока и газа?

Избирателите не са само по жълтите павета на София и в „Капана“ на Пловдив. Дървата за огрев само за една година достигнаха нечувани и невиждани цени. Дрогирани и пияни, били по-първи в държавата, дадоха и продължават да дават примери за безскрупулност и арогантност, което доведе до избиване на населението по пътищата. Върху което да размишляват, като видяха със собствените си очи, как се погазва конституцията, законите, нормите и правилата?

Един много мъдър човек ми каза: По-добре крадец с файда от него, отколкото безполезен некадърник! И е прав. Прав е защото в правова държава, кражбите трябва да се доказват, а некадърността е видна. Да се оправдаваш с неопитност и недостиг на време, може да го приеме като оправдание някоя мила баба, но да искаш властта без да си подготвен, без да имаш макар и минимален опит е просташка самонадеяност. Да се упражняваш некадърно върху съдбите на стотици хиляди човешки съдби е престъпна самонадеяност.

Такива ще са размислите на докараните до мизерна бедност отрудени хора. Хич не ги вълнува дали си завършил "Харвард" или "Масачузетс". Искат по-добър живот. Искат предвидимо бъдеще поне в рамките на един месец, а не избърборени  дитирамби на развален български език.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648