Петков се опита да се докопа и до депутатите на СДС, те го пратиха на избори

Избрано 07.07.2022 09:35 Снимка: ДНЕС+

Петков се опита да се докопа и до депутатите на СДС, те го пратиха на избори

Харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев започнали яростния си натиск върху депутатите от СДС в парламента да изоставят парламентарната група на коалицията им с ГЕРБ и да преминат на тяхна страна за втория кабинет на ПП още в деня, в който Народното събрание ги свали от власт при първия успешен вот на недоверие в най-новата ни история.

Това научи ПИК от отлично информирани източници от опозиционната коалиция.

Депутатите от СДС в тази коалиция са трима - лидерът на СДС Румен Христов, който е и зам.-председател на парламентарната им група с ГЕРБ. Другите двама са Петър Николов и Димитър Николов.

За подмолни алъш-вериш атаки за кражба на депутати в полза на втория кабинет на ПП начело с Асен Василев намекна и лидерът на СДС Румен Христов в БНТ, но не с разкрития, а с категоричният отказ да коментира тази тема по отношение на себе си.

Пред ПИК Румен Христов също бе категоричен, че за него темата е затворена и че на вота за втория кабинет на ПП начело с Асен Василев в парламента всички 59 депутати от коалицията ГЕРБ-СДС ще гласуват против.

Хиперактивният татко Петко на бившия премиер Кирил Петков, който се оказа министър-председател в сянка зад синчето си, трескаво призова СДС да излъчи предатели в полза на харвардските аферисти Петков и Василев.

В пост във ФБ той зави, че "СДС има исторически шанс да си върне доверието на честните хора, вместо кървавите пари  на Бойко". И посочи, че това са "двама депутати".

Освен лидера на СДС Румен Христов, който е категоричен в позицията си срещу втория кабинет на ПП, другите двама, към които отправя апела си Петков Петков, са депутатите Петър Николов и Димитър Николов. Те обаче не показват никакви признаци на хора, които са готови да станат предатели заради двамата харвардски аферисти, свалени от власт именно заради финансовата политика на правителството им, чийто флагман Асен Василев в качеството си на финансов министър е номиниран за премиер на втория им опит за кабинет. 

По материала работи Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648