Петко Симеонов: Хора всякакви. Не се затварям в балон...

Избрано 21.11.2023 13:09 Снимка: ДНЕС+

Петко Симеонов: Хора всякакви. Не се затварям в балон...

Сред списъка от приятелите ми тук, във Фейсбук, има хора с различни убеждения и политическа дейност. Като получа искане за приятелство, въобще не се интересувам от възгледите и партийната принадлежност. На искане от хора, с които имам десет или повече общи приятели, не поглеждам профила. Приемам ги. При тези с по-малко общи приятели, посещавам профилите им, чета информацията, виждам какво са публикували и ако добия впечатление, че не са анонимни, че имат поне няколко десетки други приятели, че са активни във Фейсбук и с приличен език излагат мненията си, приемам приятелството им. Дотук с моята подборка. Хора всякакви. Не се затварям в балон. Различията ми харесват.

Разприятелявам се само при: груби и обидни реакции и коментари или лични съобщения с нелепи покани, предложения или искания, включително известия за големи наследства или отпускане на изгодни банкови заеми.

Имал съм преди години няколко случая на разприятеляване с хора, с които сме в приятелски, добри отношения в реалния живот, но тук изведнъж решават да пишат все едно че сме сами или в компания и забравят, че Фейсбук е медия и казаното тук е изречено публично. Все едно сме пред камерите на телевизия или микрофоните на радио. Нещо такова.

Пиша това, защото имам конкретна причина.

Повтарям: тук съм приятел с хора с различни убеждения и гражданско поведение. Щом се изразяват прилично, пишат логично, не изместват темата и не се занимават на моята стена с агитация, свободни са да изразяват мислите си. Така е и нямам намерение да го променям.

Бъдете здрави! Успявайте в живота!

CHF CHF 1 2.07054
GBP GBP 1 2.28085
RON RON 10 3.9386
TRY TRY 100 6.27619
USD USD 1 1.81583