ОТ АРХИВИТЕ: Бонев в пламенна подкрепа за кметицата, която накрая си плати втора заплата с европари

Избрано 10.06.2021 08:12 Снимка: ДНЕС+

ОТ АРХИВИТЕ: Бонев в пламенна подкрепа за кметицата, която накрая си плати втора заплата с европари

Кметицата на „Красно село“ Росина Станиславова загуби подкрепа и в собствената си коалиция ДБ, след като стана ясно, че е платила сама на себе си 9 981,46 лв., за да е ръководител на европейски проект по програмата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“.

Преди скандала Станиславова минаваше за едно от лицата на „промяната“ и „новия морал“ в политиката. Тя стана районен кмет с подкрепата на „леви“ и „десни“ (буквално). Зад нея застанаха и „Спаси София“.

На нейно събитие преди кметските избори Борис Бонев лично критикува „статуквото“, че не е отишло на дебат срещу кандидатката от „гражданския сектор“ и така тези партии загубили правото си да защитят идеите си. Той многократно обяснява, че я подкрепя, въпреки че двамата са „в конфликт“ (така и не става съвсем ясно за какво говори).

„Били сме в конфликт с теб, и не сме се харесвали. И въпреки това винаги е по-добре – човек, който е от гражданския сектор, който познава проблемите на квартала си, който знае какво означава да се бориш дори за елементарни неща срещу хора, които по никакъв начин не възприемат задачата си на защитници на гражданския интерес“, казва и той на събитието.

Накрая става ясно, че всъщност колкото и да я подкрепя, няма да гласува за нея, защото... дори не живее в „Красно село“. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.78729
GBP GBP 1 2.28592
RON RON 10 3.97083
TRY TRY 10 1.89161
USD USD 1 1.64438