Образованието е основен двигател на държавата, смята д-р Янко Станев, заместник-председател на СДС

Избрано 29.05.2023 10:52 Снимка: ДНЕС+

Образованието е основен двигател на държавата, смята д-р Янко Станев, заместник-председател на СДС

Доброто образование дава възможности за развитие в различни насоки. Но то дава и нещо много важно, а именно ролята на превенция. Работата на тази превенция е, чрез образованието да изгради освен кариерно и икономическо развитие, изграждането на отговорни и здраво стоящи в обществото личности, които да градят бъдещето на България.

При липсата на добро образование, страдат здравната, социалната и всички сфери.

Вземайки предвид превенцията в здравеопазването - когато повече образовани хора се грижат превантивно за здравето си, толкова по-малко трайно безработни и болни хора ще поема социалната система. А от там - и финансовата. Ще се инвестират повече средства в модернизирането на болници, здравни заведения и др.

Образованието е решаващ фактор за цялостното развитие на всеки един сектор. Добре образованите кадри, предполагат качествена продукция и услуги, което е предпоставка за развита и конкурентна пазарна икономика.

Варна, като университетски град и град, спечелил титлата "Европейски град на знанието", с шестте университета, има огромен потенциал за получаване на добро и качествено образование, а това от своя страна дава възможности за добро икономическо разгръщане на морския град.

Затова нуждата от добро образование е водеща при градежа на държавата и обществото. Воден съм от вярата, че само доброто и качествено образование е движещата сила, енергията на държавата. А това са младите и образовани хора.

Д-р Станев каза това по повод седмицата на абитуриентските балове.

По време на дългия си житейски, обществен и политически път д-р Янко Станев е пряк участник в изграждането на днешния облик на морската столица. Първото училище, построено след 10 ноември 1989 г., е изградено под ръководството на лидера на СДС, когато той е избран за районен кмет на Район "Владислав Варненчик". По това време строежът на сградата от години е замразен. Д-р Станев полага подписа си, с което стартират дейностите по възобновяването на строителните дейности. Синият лидер управлява района два успешни мандата.

Д-р Янко Станев пожела на абитуриентите попътен вятър и успех в постигането на поставените цели и реализацията им в живота.

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.33073
RON RON 10 3.93725
TRY TRY 100 5.4048
USD USD 1 1.78876