Обещаха ни две магистрали годишно и три тунела без нови дългове… ама друг път (ВИДЕО)

Избрано 03.02.2023 15:55 Снимка: ДНЕС+

Обещаха ни две магистрали годишно и три тунела без нови дългове… ама друг път (ВИДЕО)

Има една стара българска поговорка: „Не ме слушай какво ти говоря, а ме гледай какво правя“. Ако повече хора я знаеха, можеше много неща да се случат различно или да не се случат изобщо.

Само преди няколко месеца от „Продължаваме промяната“ обещаха, че с парите, които според тях се крадат от държавата, Асен Василев Кирил Петков ще строят по две магистрали „Хемус“ годишно, четири моста над Дунав, три тунела под Стара Планина и още, и още…

Парите няма да идват от заеми за държавата, а точно обратното. Всичко това щяло да се финансира от онези 8 милиарда лева, които били крадени. „Проблема не е в парите“, обяви Асен Василев в компанията на кандидат-премиера Кирил Петков.

Малко след като встъпи в длъжност обаче, същият Кирил Петков обяви, че страната ни тегли нов заем от над 7 милиарда лева, а парите ще отидат за инфраструктурни проекти. Даниел Лорер от компанията на „Промяната“ също потвърди, че теглените заеми са именно за инвестиции в инфраструктурата на България, защото 10 години нищо не е направено.

Парадоксално, даже и със заемите, по времето на кабинета „Петков“ нямаше построен нито един мост, тунел или асфалтирана дупка.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648