Новаков:Да се изправиш в ЕП и да кажеш, че в България обгазяват деца... Трябва да има граници!

Избрано 06.10.2020 08:30 Снимка: ДНЕС+

Новаков:Да се изправиш в ЕП и да кажеш, че в България обгазяват деца... Трябва да има граници!

„Уважаеми колеги, както и да свърши този дебат, името на страната ни ще бъде опетнено. Аз съм член на ЕП за 5 години, но съм българин завинаги. Искам да ви попитам – това ли обещахте на вашите избиратели преди една година? Кой спира хората да протестират?“. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на днешните дебати за върховенството на закона в ЕП.

„Никой не твърди, че управлението е безгрешно и е решило всички проблеми на Прехода, но да се изправиш в ЕП и да кажеш, че в България се обгазяват деца… За Бога, трябва да има някакви граници!“, възмути се той от българските си колеги, които инициираха дебата и направиха антибългарски изказвания в хода му.

Всички искаме независима съдебна система, подчерта Новаков.

„Но за това са нужни общи усилия, в които вие не участвате. Няма да се получи чрез смяната на едно правителство с друго. ЕП не може да се ползва за партийни битки. Още по-лошо – за нечий стремеж да дойде на власт без да е избран. Всяка позиция, че редовно правителство трябва да си тръгне преди изборите, е признание, че не можете да ги  спечелите. Правителствата идват и си отиват, но  хората остават. И подобни дебати няма да Ви спечелят доверието им. Ще се оправим, когато спрем да изнасяме проблемите навън и започнем да ги решаваме сами. Подадена ни е ръката да работим с всеки един. България над всичко!“, завърши той.

 

Още по темата

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448