Нищо не е такова, каквото е!

Избрано 07.07.2011 21:55

Ами ако, всъщност, е точно обратното?

И предложението за лансиране на Кирил Йорданов като кандидат-кмет на ГЕРБ във Варна е идея на кръгове, близки по-скоро до Цветан Цветанов, отколкото до Бойко Борисов?

Нещо повече. Тези кръгове чрез посредник са започнали да преговарят с Йорданов още преди много месеци. При това, по-голямата част от сериала е режисирана тук във Варна. От местен ГЕРБ-ер, местен посредник и настоящия кмет, плюс съветниците му.

А Павел Димитров просто е преиграл с изненадата, когато преди броени дни Борисов обяви, че има голямо приятелство с варненския кмет и го включва в кандидат-кметското състезание. Не знам какъв следовател е бил в миналото Димитров, но за артист го бива. Позата “жертва”, която заеха той и неговият тесен кръг от високопоставени варненски ГЕРБ-ери почти излъга общественото мнение. На моменти даже се прокрадна съжаление към тях - Бойко Борисов ги смаза, унижи ги, пренебрегна ги, ще ги сменя и т.н. Оказва се, че именно този ефект е бил търсен! И, най-вероятно, е бил внимателно планиран.

Факт е, че тези “мъченици” на каузата ГЕРБ във Варна овладяха бунтовете в собствените си редици чрез демонстрацията на стоицизъм и смирение, която направиха. Посланието им към масите беше просто и не-еднозначно - всички страдаме. Ние даже повече! С Борисов не можем да спорим! А дали изобщо някога са имали намерение да спорят?

Маньовърът е гениално прост. Основава се на предположението, че поне в началото анализите ще се плъзнат по очевидното. И никой няма да види още по-очевидното!

Било ги е страх (и още ги е страх) от реакцията на собствените им съпартийци. Знаели са, че артистичното пробутване на страданията Павел-димитрови ще смири тълпата. Само си представете как после са се присмивали на наивниците от местните структури на ГЕРБ.

Било ги е страх (и още ги е страх) от измамените (в буквалния смисъл на думата) Данаил Папазов и Иван Портних. Затова се скриха зад Бойко Борисов, когото всъщност са убеждавали от месеци, че си заслужва да подкрепи Кирил Йорданов.
Било ги е страх (и още ги е страх) да споделят истината с потенциалните си партньори от дясно и в центъра. Преговаряха в името на кауза, а всъщност зад гърба на всички са броили екстрите на мирното съвместно съществуване с Кирил Йорданов.

Бог да е на помощ на Варна!

Каквото и да говорят, тази мръснаигра е нагледен пример за начина, по който се управлява Варна.

И за това, че ГЕРБ е част от мръсотията!

Антон Луков
CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648