Нанков: Четенето не е най-силната страна на колегата Мирчев

Избрано 30.11.2022 15:39 Снимка: ДНЕС+

Нанков: Четенето не е най-силната страна на колегата Мирчев

От Фейсбук профила на Николай Нанков

Всички знаем, че четенето не е най-силната страна на колегата Ивайло Мирчев. Или по-скоро трудно разбира това, което чете.

Ето какво е постановил Конституционният съд: “Недопустимо е с акт на Народното събрание да се третират нееднакво стопанските субекти, които са в еднакво положение (в случая субектите, изпълнили задълженията си по договори с АПИ), или да се дава приоритет на една от страните по граждански или търговски договори (в случая на АПИ). Конституционно недопустимо в контекста на настоящото дело е с решение на Народното събрание (като оспореното) да се налага погасяването на вземанията за възнаграждения по такива договори (в конкретния случай „останалите 50% от всички задължения на АПИ“ в т. 2 от Решението) да се направи след приемането на актове или след действия на трети страни….”

Нека припомня, че тези задължения са възникнали, когато първото служебно правителство за 2021 г. ги е приело и признало като дължими на 100%. Служебно правителство, което Мирчев и Сие неистово подкрепяха.

Оттам нататък всичко останало е много политиканстване и лицемерие от хора, които нямат никакво уважение към закона и Конституцията.

И още нещо - ГЕРБ никога не е имала и няма да има “касички”, “фирми касички” или каквото и да било там. Това, че „Промяната“ с ваша подкрепа се опита с поредното си противоконституционно решение и с всичките си действия да „постави в шах” (по думите на бившия ви коалиционен партньор Гроздан Караджов) пътностроителните фирми, демек да си ги направи „касички“, е друг въпрос. Е, за разлика от комисионните за газа, скъпите горива, многомилионните хонорари с адвокатски кантори, тук не ви се получи. За това е целият този неистов вой. Но за съжаление, пътна поддръжка през последните 2 години няма, пътищата ни са в отвратително състояние и както се очертава това скоро няма да бъде променено.

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853