НАГЛО: Крум Зарков гони СДС от "Раковска", докато БСП се ширят в огромна сграда на "Позитано"

Избрано 19.08.2022 13:16 Снимка: ДНЕС+

НАГЛО: Крум Зарков гони СДС от "Раковска", докато БСП се ширят в огромна сграда на "Позитано"

Министърът на правосъдието от служебното правителство Крум Зарков от БСП гони Съюзът на демократичните сили от сградата, символ на партията, която промени България. Това стана ясно от брифинг на сините на ул. "Раковска" 134.

Според лидера на СДС Румен Христов тези действия на временно изпълняващия длъжността министър на правосъдието са, меко казано, "разчистване на сметки". Още повече, че се случва на старта на кампанията за предсрочните парламентарни избои, както и преди изборите в партията на "червените", която СДС изгони от властта.

Наглото, според проф. Румен Христов е, че като оправдание Крум Зарков изтъква, че иска да настани европейските прокурори в тази сграда, която се руши и е опасна за обитание. Лидерът на СДС дори се пошегува, като коментира, че настаняването на европейските прокурори в нея, може да бъде разчетено като атентат.

Според Христов е цинично да се предприемат подобни действия, предвид факта, че БСП и към момента обитава най-голямата сграда на ул. "Позитано" № 20. Червената партия се шири в имот, който е по-голям от централите на всички партии взети заедно, а досега, нито ГЕРБ, нито което и да е друго управление не е посегнало на сградата на онези, които се подиграха с държавата и жертвите на комунистическия мракобесен режим.

Румен Христов подчерта, че дори ГЕРБ, която е най-голямата партия в България, разполага с два етажа от сграда.

Председателят на СДС пред журналистите зададе няколко въпроса към назначения за служебен министър на правосъдието Крум Зарков, като акцентира на плащането на наем от БСП за ползване на сградата, в която се помещава централата на червените. Той подчерта дебело, че СДС си заплаща ежемесечен наем за символа на синята партия на "Раковска" 134.

На брифинга присъстваха и областният председател на СДС-Варна Коста Владимиров и районният председател на структурата на СДС в Аспарухово доц. д-р инж. Медиха Хамза.

Какво казаха още от ръководството на партията вижте във видеото:

По материала работи Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194