На Трифонов му било тъжно и го е срам, че Любен Дилов-син не подкрепя Тошко Йорданов

Избрано 23.12.2021 16:22 Снимка: ДНЕС+

На Трифонов му било тъжно и го е срам, че Любен Дилов-син не подкрепя Тошко Йорданов

Дилов-син си направи отвод от Комисията по култура, след като стана ясно, че сценаристът на Слави ще я оглави

„В парламента за председател на Комисията по култура и медии са избрали Тошко Йорданов. А Любен Дилов-син си е направил самоотвод да не бъде член на комисията, защото не можел да си представи, че ще каже на Тошко Йорданов „уважаеми господин председателю“. Така започва Фейсбук коментар на Слави Трифонов, лидерът на ИТН, по повод разграничаването на Любен Дилов-син от Комисията по култура в НС.

Вчера Дилов остро критикува решението Тошко Йорданов да оглави комисията.

„Този председател е достоен да оглави „кенсъл културата“ и смятам, че няма да мога да бъда пълноценен в тази комисия с този председател“, мотивира се вчера Дилов.

Трифонов се впуска в спомени отпреди десетилетия.

„Преди много години имаше едно телевизионно предаване, което се казваше „Ку-ку“. То беше най-цветното, различно и бих казал - велико телевизионно предаване в постсоциалистическа България в единствената тогава национална телевизия. Аз имах честта и привилегията да бъда част от това предаване. Както и Тошко Йорданов и Любен Дилов-син. Тогава, преди толкова много години, все съм се питал какво ли ще стане с нас после. И ето, че после отдавна дойде - аз и Тошко Йорданов сме част от „Има такъв народ“, а Любен Дилов-син е част от ГЕРБ. Между другото, преди това Любен Дилов-син беше част от СДС, а преди това беше от квотата на комсомола в „Ку-ку“. Но да речем, че това не е толкова важно. Така решил - така направил“, захапва уж елегантно Трифонов или авторът на поста, поддържащ Фейсбук профила.

„Никога не съм си позволявал да говоря за бившите си колеги, камо ли пък за Любен Дилов-син. Най-цветният, най-широкоскроеният, най-начетеният, най-специалният човек, когото познавах. Сега този човек е част от политическата партия на най-цветния и начетен човек - Бойко Борисов, и не иска да каже на бившия си колега Тошко Йорданов “уважаеми”.  Животът е шантава работа, нали…? Все си мисля, че духът на „Ку-ку“ и „Каналето“ се намира в „Има такъв народ“ и няма място в такова формирование като ГЕРБ. Но явно Любен Дилов-син не мисли така. Позволявам си да пиша тези лични думи, защото ми е тъжно и ме е срам. И в политиката, и в телевизията, хората са тези, които решават кое е важно, кое е правилно, кое е морално, кое е интересно и в крайна сметка какво трябва да бъде. Бивш ми приятелю и колега, Любене, и сега ще бъде така. Да си жив и здрав и весели празници“, завършва той./tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648