На днешния ден СДС извоюва с чест и достойнство края на нищетата и хаоса

Избрано 04.02.2022 13:30 Снимка: ДНЕС+

На днешния ден СДС извоюва с чест и достойнство края на нищетата и хаоса

"На днешния ден СДС извоюва с чест и достойнство края на нищетата и хаоса." Това каза пред общинския председател, районните председатели, членове и симпатизанти на СДС-Варна областният лидер д-р Янко Станев.

За поредна година сините се събраха пред камъка в района на кв. "Виница", който е символ на извоюваната победа на 4 февруари 1997 година над управлението на БСП и краят на "Виденовата зима", която доведе до масови протести.

Верни на традицията си, варненските седесари  почетоха годишнината от 4 февруари – паметна дата за българската демокрация и за СДС-Варна, чиито членове и привърженици не отстъпиха от барикадите през зимата на 1996-1997 г.

В началото на февруари 1997 г. страната е изправена пред нациионална катастрофа: вихри се хиперинфлация, за по-малко от два месеца цената на един щатски долар от 350 достига до 3000 лева. Унищожени са спестяванията на огромното мнозинство от българите, икономиката е в колапс, но са стопени дълговете на т.нар. кредитни милионери, на които държавата щедро е раздавала пари, без да имат намерение да ги връщат.

Днес пред паметния знак варненските седесари за пореден път заявиха своята решимост да изтрият БСП, намърдала се във властта отново. Причина за влизането през задния вход на комунистите във властта, бе добре изигран сценарий от партии и личности, представяйки себе си като "алтернатива", и създавайки най-безпринципната коалиция в модерната ни история.

България отново е изправена пред няколко кризи, причинени от пандемичната обстановка, инфлацията, цените на горива и електричество, които доведоха до още една - масов фалит на бизнесите в страната, а тепърва ще станем свидетели на рязко обедняване на народа.

"От 1997 година насам е изтекло и много, и малко време. Но оценката за времето е през знанията и погледа на хората, които го живеят това време. В чисто исторически план можем да кажем, че изтеклото време не е толкова много, но в човешкия план това, което ни е дала и завещала историята и това, което трябва да си вземем като поука, можем да кажем, че времето, което е изтекло е прекалено много. Трябва да живеем с уроците, които ни е дало това време, да градим една България, в която достойно да живее народът ѝ." Това каза пред паметния знак доц. д-р инж. Медиха Хамза, районен председател на структурата на СДС-Варна в район "Аспарухово" и два пъти кандидат за депутат от СДС-Варна.

Тя завърши с това, че България е на път да стигне пак до същата криза, която ще направи отново наложителна "промяна на Промяната".

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648