Мрежата за Рашков и Янаки Стоилов в НС: Дъното? Още не, само приближаваме…

Избрано 23.07.2021 13:46 Снимка: ДНЕС+

Мрежата за Рашков и Янаки Стоилов в НС: Дъното? Още не, само приближаваме…

Народното събрание изслуша назначените от Румен Радев за министри на правосъдието и вътрешните работи.

Демонстративното поведение на двамата служебни министри, стана повод за порой от коментари в социалните мрежи.

Виктор Димчев, продуцент

Временен правосъден министър разказва ВИЦОВЕ от трибуната на 46-то НС.

Вицове, които включват убийства, погроми и жестокост, почернили стотици хиляди български семейства в жесток, братоубийствен конфликт, продължаващ повече от един век.

Не мога да се разсмея на вицове, в които съграждани умират, но на Атанас Атанасов и Бойко Рашков много им хареса, даже ръкопляскаха.

Да ръкопляскаш на виц за смърт на съграждани, разказан на народни представители в Народно събрание, е признак не на жестокост, а на жестока простотия.

Дъното? Още не, само приближаваме.

Димитър Стоянов, юрист

Янаки Стоилов е бил депутат в 7-то Велико Народно събрание, 36-то, 38-то, 39-то, 40-то, 41-то, 42-то и 43-то обикновено Народно събрание.

Едното от тях излъчва правителството на Любен Беров. Други две - на Тройната коалиция и на Пламен Орешарски. Едното от тези управления е известно като кабинета „Мултигруп“, при другото абревиатурата МВР се чете като „Маджо вика Румен“, третото избира Делян Славчев Пеевски за шеф на ДАНС. А червеното мнозинство във ВНС залага много от „бомбите“ в текущия български конституционен модел. Като това е само част от историята.

И днес от трибуната на Народното събрание говори за правосъдна реформа, борба с корупцията и престъпността с патоса на лице, което като че ли няма нищо общо с българските политически преход и система.

С политическа биография, която започва преди изобщо да съм бил роден…

Борис Марков

Ако пикае прав във фонтан, значи е Румен Петков. Ако пикае клекнал, значи е Татяна Дончева. А ако се е напикал докато спи пиян, значи е Рашков.

Иначе не виждам как ще ги различаваме.

Цветан Фиков, журналст

Ако пикае във фонтан от въздуха, е Румен Радев./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448