Мрежата за Кацаров: Той олицетворява как хиляди българи губят живота си, Радев да го изхвърли с шут

Избрано 14.10.2021 11:50 Снимка: ДНЕС+

Мрежата за Кацаров: Той олицетворява как хиляди българи губят живота си, Радев да го изхвърли с шут

Вълна от негативни коментари в социалните мрежи предизвикаха думите на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, свързани с пика на заразени и починали от Ковид-19. В свое интервю пред „Нова телевизия“ той заяви, че с ситуацията е много сериозна, но няма място за паника, а здравната система е много добре организирана. Според него ваксинацията не е задача на здравното министерство, а отговорност на обществото. Припомняме, че днес броят на новозаразените с коронавирус е 3321, а експерти предупреждават, че тепърва страната ни навлиза в нов пик на COVID 19.

Ето и част от коментарите: 

Виктор Димчев:

Стойчо Кацаров е олицетворение на "новия път", който страната ни принудително поема.

Път, в който симулантите са на държавна заплата.

Път, по който крачат само подплатените от държавната хазна.

Път, в който зад "възраждане на парламентаризма" прозира банален и елементарен клиентелизъм.

Път, по който всеки назначен на службица, моментално придобива правото да бъде показван, купен и маркиран като спасител.

Път, по който всеки месец хиляди българи губят живота си.

Път, по който олигарсите от различни отенъци плащат на своите партийни проекти, вестници и структури, в лична полза.

Път, по който няма да стигнем доникъде, което е чудесна цел за онези, които ненавиждат България.

Път, по който разрухата ще дойде по-бързо от следващия тур измами от името на държавата.

Преди да е станало твърде късно да крачим по този път, е време да спрем да вярваме на стойчокацаровци, румеррадевци, харвардци, спасители, наши хора, протестни глашатаи, творители на фалшиви новини, обикновени селски измамници, хитреци и ПР слуги, хора на хранилки, хора без доверие, без имена и персонификация, скрити зад коалиции, многобуквия, лъжа и симбиоза с онова, което руши, а не съзидава.

Венци Мицов:

От казаното от Кацаров разбрахме следното:

1. Щом хората смятат, че не трябва да се спазват мерки, нека умират, ние мерки няма да предприемаме.

2. Какво като сме първи по смъртност в ЕС?

3. Няма да правим нищо, достатъчно добри мерки сме предприели

Кажете на Радев че или трябва да изхвърли тоя клетник с шут, или на изборите ноември може да няма кой да гласува заради “стадния имунитет” и “сухите съчки”…

Явор Дачков:

Министерството на здравеопазването и Стойчо Кацаров трябва незабавно да спрат децата от училище и всички без изключение да минат онлайн поне за две седмици. И преди ковида имаше грипни ваканции. Опитът на Стойчо Кацаров да прехвърли собствената си отговорност върху директорите на училища е отвратително малодушие и политическо лицемерие. Държавата трябва спешно да затегне мерките и натискът върху неваксинираните, които не са прекарали Ковид-19, защото ситуацията отново излиза извън контрол. Задача на Кацаров и неговото министерство е да проведе ваксинацията, а не е личен избор на всеки, който пише и чете глупости във Фейсбук. Вярно е, че българското малоумие върви отдолу нагоре, но това не е извинение за политиците да не правят нищо и вечно да му угаждат, за да остават във властта. Ваксинирането е въпрос на здрав разум, а не на свободен избор и държавата най-после трябва да започне да стяга това население, развратено от профанските си и инфантилни представи за демокрация./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448