Любомир Талев: Румене, защо управляващите не спират да чегъртат твоите хора

Избрано 12.02.2022 09:29 Снимка: ДНЕС+

Любомир Талев: Румене, защо управляващите не спират да чегъртат твоите хора

Любомир Талев, юрист

Покрай вчерашното приемане на първо четене на бюджета на дефицита и дълга, една друга важна новина остана леко встрани от фокуса на общественото внимание - икономическият министър Корнелия Нинова отстрани целия борд на Държавната консолидационна компания (ДКК), без да го освобождава от отговорност.

Сред жертвите се оказа и изпълнителният директор Ваня Караганева - кадър на Румен Радев и началник на кабинета на служебния министър на правосъдието от 2017 г. (и служебен заместник-министър на правосъдието през 2021 г.) Мария Павлова.

В последно време г-жа Караганева се прочу освен с това, че според собствените ѝ публикации в социалните мрежи предпочита в събота вечер да се решава в точки и да не спи, и с това, че бившите ѝ колеги в  борда на ДКК я обвиняват в редица нарушения - самоволна промяна в обслужващата банка на компанията, сключване на дублиращи се договори за правни услуги, отказ от обслужване на задължения към доставчици на битови услуги, НОИ и НАП, предоставяне на ексклузивитет за реализиране на продукцията на ВМЗ Сопот на египетския пазар на дружество, свързано с лице от списъка "Магнитски" и т.н.

Тогава тези обвинения бяха отхвърлени от управляващите като интриги на окопали се във властта гербаджии. Означава ли вчерашното действие на министър Нинова, че редовното правителство приема гербаджийските обвинения срещу г-жа Караганева? Румене, защо управляващите не спират да чегъртат твоите хора по върховете на властта - първо Николай Павлов, а сега и това?!? 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648