Lupa.bg: Тихомълком Иво Прокопиев се изнесе от морското имение в „Буджака“

Избрано 08.08.2020 19:05 Снимка: ДНЕС+

Lupa.bg: Тихомълком Иво Прокопиев се изнесе от морското имение в „Буджака“

Текст на Lupa.bg

Медийният бос и мастит приватизатор Иво Прокопиев е напуснал със семейството си просторното морско имение в местността „Буджака“ край Созопол, съобщава Lupa.bg.

Според думите им, още преди 2 дни разградския милионер натоварил цялата фамилия, както и куп куфари в джипа си „БМВ“ и офейкал от Созопол.

„Първоначалните му намерения бяха да изкара цяло лято тук, но сега нали ще стачкуват пред портите му...“, коментират прекратената лятна ваканция на Иво Прокопиев комшиите му на „Буджака“.

Бягството на Иво Прокопиев се свързва с обявената от бившия евродепутат Николай Бареков акция за масово посещение пред имението му. Съвсем наскоро Върховната административна прокуратура констатира множество нарушения в местността „Буджака“.

Оказа се, че имението на босът на „Капитал“ Иво Прокопиев е отрязало достъпа на туристите до морския бряг и до крайбрежните скали. Достъпът до морето е възможен единствено по тясна пътека, която е опасна за преминаващите през нея граждани и почти никой не минава оттам.

Преди ден лидерът на „Да, България“ Христо Иванов, отишъл на инспекция на плажа „Росенец“ до имението на Ахмед Доган, отказа да коментира сходния казус с Иво Прокопиев. Запитан от журналисти дали ще отвоюва за гражданите и заградения от медийния бос достъп до крайбрежните скали на Созопол, Иванов смутено обясни, че не е запознат с конкретния казус.

Това мотивира Николай Бареков, стар враг на Прокопиев, да организира масова разходка до имението на разградския баровец, която е насрочена за вторник. Заради това Прокопиев превантивно се изнесе със семейството си от лятната си резиденция.

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.135
RON RON 10 4.02434
TRY TRY 10 2.18017
USD USD 1 1.65931