Красен Кралев: Призовавам футболните фенове и сънародници да не отговарят на омразата с омраза

Избрано 29.07.2023 08:44 Снимка: ДНЕС+

Красен Кралев: Призовавам футболните фенове и сънародници да не отговарят на омразата с омраза

От Фейсбук профила на Красен Кралев

Спортът би трябвало да ни обединява, не да ни разделя.

Инциденти като този с нашите сънародници в Скопие, който стана преди мача Шкупи - Левски снощи, са изключително неприятни и показват, че Северна Македония продължава да върви по пътя на омразата.

Поредните непровокирани изстъпления срещу български граждани пораждат основателни съмнения дали РСМ иска да върви по пътя на евроинтеграцията  и не допринасят с нищо за нашите добросъседски отношения.

Особено притеснителен е случая с българския гражданин, нападнат в квартал на Скопие и откаран в болница с прободна рана. Това не е сблъсък между футболни хулигани. Това е непровокирана агресия от страна на северномакедонски примитиви към спокойно пътуващи в колите си български граждани.

Поведението на тези хора не е изолирано явление. То е функция на умишлената политика на омраза към България, която северномакедонски те политици водят от десетилетия.

Никак не е случайно, че миналата година в Скопие освиркаха химна на България, а вчера пак там нападнаха български футболни фенове с метални прътове, бидони и наръгаха български гражданин с нож.

Предстои мач в София! Призовавам футболните фенове и всички наши сънародници да не отговарят на омразата с омраза. Защото примитивният национализъм никога не води до нищо добро…

 

CHF CHF 1 2.07229
GBP GBP 1 2.28245
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 6.26186
USD USD 1 1.81482