Красен Кралев даде началото на строителството на физкултурния салон на VII СУ "Найден Геров"-Варна 

Избрано 31.03.2021 15:15 Снимка: ДНЕС+

Красен Кралев даде началото на строителството на физкултурния салон на VII СУ "Найден Геров"-Варна 

Стартира строителството на физкултурен салон в VII СУ „Найден Геров“ – Варна.
Спортният министър Красен Кралев заедно с кмета на Община Варна Иван Портних направиха символична първа копка на съоръжението. Проектът е част от програмата за изграждане на физкултурни салони в училищата, за която правителството отпусна 25 млн. лева.
 
Средствата за строителството на спортното съоръжение са в размер на 1 млн. 191 хил. лева. То ще бъде с размер от 750 кв. м. Големината на игралното поле от 32/16 метра позволява да се практикуват мини футбол, баскетбол, волейбол и тенис на маса. Във физкултурния салон ще има по две съблекални за мъже и жени, които ще разполагат с по 20 броя шкафчета, четири душа, две тоалетни и две мивки. Ще бъдат обособени кабинети за съдии и треньори със собствени санитарни помещения с душ, както и кабинет за учители и кабинет за административна и методическа дейност.
 
"Много е важно да се осигури спортна инфраструктура в училищата. Стартираме първите копки на салоните и интензивно започват да се строят. През следващия управленски мандат един от приоритетите ни ще бъде изграждането на още 100 подобни съоръжения в училища, които не разполагат с подходяща инфраструктура за провеждане на часовете по физическо възпитание", заяви министъра на младежта и спорта Красен Кралев. 
 
Директорът на VII СУ „Найден Геров“ Мария Нестерова и учители споделиха, че с реализирането на проекта за строителство на физкултурен салон ще се сбъдне мечтата на поколения ученици. “Очакваме подобно съоръжение от 1966 година.
"Скоро нашите ученици ще могат да практикуват любимите си спортове в перфектни условия“, заявиха учителите.
 
Геновева Михайлова
CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993