Кралев за служебния министър: Натискат го да говори небивалици, за да остане на поста

Избрано 14.09.2021 08:17 Снимка: ДНЕС+

Кралев за служебния министър: Натискат го да говори небивалици, за да остане на поста

Липсата на 25 млн. лв. ще доведе до прокурорско разследване в Министерството на младежта и спорта. Това обяви пред БНТ служебният министър Андрей Кузманов.

Според предшественика му Красен Кралев, това са лъжи.

„Когато един човек не разбира от дадена материя, съвсем свободно може да интерпретира фактите-така, както му изнася. Гордея се с всичко, което сме направили за българския спорт и за младите хора. Спазили сме всяка буква на закона! Този човек, временно сложен да изпълнява функциите на министър на младежта и спорта, за цели пет месеца не успя да проведе поръчка за строителен надзор. Когато нямаш строителен надзор, не можеш да започнеш строежите“, отговори Кралев.

„Ако преди смятах, че става дума за некадърност и некомпетентност, вече започвам да се замислям, дали не се прави нарочно. Знаете, че има натиск към министрите на Румен Радев да ровят в кашоните на институциите, да си изфабрикуват факти, да интерпретират небивалици като огромни злоупотреби. От това зависи и оставането им в нов служебен кабинет на кандидат-президента. Как ще липсват тези пари, пет пъти вече го обяснявам, той човекът е невменяем, не може да разбере елементарни неща, които му се казват. Договорите, пак казвам, са сключени по всички правила на закона за обществените поръчки. Парите са преведени на строителните фирми, те не могат да започнат дейността си, само заради бойкотирането от страна на служебния министър“, категоричен е Красен Кралев. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448