Кралев: „Промяната“ и ДБ върнаха колите в Морската градина и набутаха Варна в европейски скандал

Избрано 28.09.2022 14:59 Снимка: ДНЕС+

Кралев: „Промяната“ и ДБ върнаха колите в Морската градина и набутаха Варна в европейски скандал

Активисти на „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ вкараха Варна в международен скандал, заради автомобилите в Морската градина, които създават шумов терор и замърсяване. По темата реагираха евродепутатите от Интергрупата на Европейския парламент за хуманно отношение и опазване на животните, която обединява 100 представители от всички политически сили. В специална позиция, изпратена до местните и държавни власти, подписана от Тили Мец, евродепутат от партията на Зелените, се изразява възмущение от ситуацията в Морската градина, където се намира и зоопаркът. Европа настоява за спиране на шума от заведенията и на автомобилния трафик.

„Проблемът далеч не касае само питомците на зоокъта, защото автомобилите превърнаха алеите на Морската градина в улици, а зелените площи – в паркинги. МПС-та застрашават живота и здравето на гражданите, които се разхождат и спортуват в най-красивия парк на града“, коментира кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС Красен Кралев.

„До скандалната ситуация се стигна след като в продължение на 9 години активистите на „Демократична България“, а вече и от Промяната, атакуват пред всички съдебни инстанции заповедите на кмета на община Варна за спиране на колите в парка и за поставяне на забранителни знаци на входовете. Войната на  „автомобилната коалиция“ срещу Морската градина ескалираше години наред, водена и от Радан Кънев (ДСБ), и от Чавдар Трифонов (Реформаторски блок), и от Благомир Коцев - бивш областен управител на Промяната, настоящ кандидат-депутат и част от бизнес кръга „Хоризонт“, уточнява той.

„Стигна се до парадокса представителят на държавата Благомир Коцев да отказва да изгони колите от държавната Морска градина, защитавайки частния си, а не обществения интерес! И тази позиция бе категорично подкрепена от  „Демократична България“. Смокиновият лист на „автомобилната коалиция“ за тези срамотии е кандидат-депутатка Стела Николова от ДБ, която замазва очите на варненци с фалшива загриженост за парка и никога не попита своите съпартийци защо осакатяват градината!“, казва Кралев, цитиран от БНР,

„Община Варна и активът на ГЕРБ ще продължат да се борят за спасяването на Морската градина на Варна от автомобили! В ход е ново предложение за пълна забрана на движението на МПС в Приморски парк и поставяне на бариери на входовете на алеите за зоопарка и Делфинариума. И тази война с „автомобилната коалиция“ на ПП и ДБ ще завърши с пълен успех“, казва още Красен Кралев.

CHF CHF 1 2.07229
GBP GBP 1 2.28245
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 6.26186
USD USD 1 1.81482