Кралев показа видео: Спортният министър, освен че нищо не работи, е започнал и да лъже! (видео)

Избрано 16.11.2023 09:38 Снимка: ДНЕС+

Кралев показа видео: Спортният министър, освен че нищо не работи, е започнал и да лъже! (видео)

Спортният министър, освен че нищо не работи, е започнал и да лъже! Това написа във фейсбук бившият спортен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Красен Кралев. 

В рамките на заседанието на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта засегнах темата с “Арена Бургас”, на което присъстваше и министърът на младежта и спорта, като заявих:

Разполагам с писмо от изпълнителния директор на “Арена Бургас” Петър Петров, пратено до Община Бургас. В това писмо има сериозни и притеснителни разминавания с твърденията на спортния министър на “Промяната”, които са целенасочено и умишлено разпространявани от “Да, България”.

В писмото се казва:

“Ситуацията, която заварих от ръководството, назначено от бившия министър на младежта и спорта Радостин Василев беше следната: не беше довършена залата в Бургас, нямаше строително-монтажни работи, нищо не се случваше там! Възобновихме комуникация със строителя и възстановихме прекъснатата строително-монтажната дейност по залата, който продължи от края на 2022 година до откриването на залата на 18 май 2023.”

Залата в Бургас има налично оборудване за провеждане на различни състезания, всяко едно нещо е със сертификат от фирмата-производител.

Това писмо дава много отговори, но моят въпрос е: Защо, господин министър, има такова разминаване между отговора, пратен от Вас до Антоанета Цонева и становището на изпълнителния директор на “Арена Бургас”.

На следващото заседание на ресорната парламентарна комисия ще поканим на изслушване изпълнителния директор на залата в Бургас, за да разберем истината. Но мен изключително много ме смущава разминаването във версиите на ММС и на ръководството на “Арена Бургас”.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.28338
RON RON 10 3.9348
TRY TRY 100 5.78533
USD USD 1 1.8066