Кралев: Какво още трябва да се случи, за да бъде изритана тази крадлива шайка от България?

Избрано 10.04.2024 13:39 Снимка: ДНЕС+

Кралев: Какво още трябва да се случи, за да бъде изритана тази крадлива шайка от България?

Живко Коцев знаел, че Марин и Стефан Димитрови са контрабандисти, но поддържал връзки с тях заради лоялност към Бойко Рашков.

„Живко Коцев уличил и Асен Василев във връзки с контрабандистите на Паскал”. С цел да спаси кожата си, заради връзките си с контрабандистите - баща и син Димитрови, които бяха задържани при акцията на ДАНС, Живко Коцев влязъл в ролята на защитен Свидетел №3 и изпял пред разследващите от Комисията за противодействие на корупцията за всички зависимости на хора от висшите етажи на ПП-ДБ с лица от престъпния свят, което е видно от публикуваното копие от протокол от разпит на Коцев с дата 5 април 2024.

С обещанието за политически чадър над Живко Коцев, Никола Денков и Кирил Петков склоняват свидетел към лъжесвидетелстване. Така те искат той да се откаже от вече дадените показания за собствените им престъпления, което си е чисто възпрепятстване на правосъдието.

В спортното министерство преди месеци заловиха корумпиран чиновник с подкуп, който според изнудваното лице е бил предназначен за заместник-министър. Никаква реакция от страна на досегашните премиер и ресорен министър на спорта.

Постоянно се публикуват данни за престъпления от страна на политици от ПП в сектор енергетика за стотици милиони.

„Беше ми наредено да правя каквото и както ми кажат, включително да ми подават фирмите, които да печелят поръчки от министерството“. Това става ясно от протокол, който сайтът „Гласове“ публикува от разпита на бившия министър на електронното управление Александър Йоловски. В него той  разказва за натиска и заплахите от страна на съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, от депутата от „Да, България“ Божидар Божанов и от Васил Величков, приближен до съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, през годините съветник на множество министри, обявен за „бизнес ангел“ от „Капитал“ на Иво Прокопиев.

Полиция и жандармерия провеждат операция на два адреса в София. Полицейско присъствие има на ул. „Петър Парчевич“ и бул.“Александър Стамболийски", където се помещават офиси на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев. Операцията е по искане на белгийската прокуратура. Претърсванията и изземванията са с разрешение на съда. Самите белгийци са посочили кои офиси да бъдат проверени, отбелязва „24 часа“. Споменали са, че става дума за контрабанда на психотропни вещества.

Има ли съмнение, коя е политическата мафия у нас?

Какво още трябва да се случи, за да бъде изритана тази крадлива шайка от България.

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194