Кой активира медии да цитират фалшиви новини за Борисов?

Избрано 26.05.2023 09:18 Снимка: ДНЕС+

Кой активира медии да цитират фалшиви новини за Борисов?

Уж авторитетни медии като по командва препечатват едновременно текст от сайта за фалшиви новини Narod.bg

„Истината за „Барселонагейт“ и прането на 5 милиона евро ще излезе наяве – съдът разреши да се вземе ДНК проба от дъщерята Ема на „Мис Бикини“ Борислава Йовчева с цел да се установи дали бащата е Бойко Борисов, научи единствено Narod.bg от свои хора в Темида“.

„Бомбастичната“ новина обиколи редица медии в четвъртък. Информацията, естествено е пълна измислица – точно както и звучи самата идея, че някой може да нареди да се вземе проба на дете, за да се търси кой е баща му по съдебен път. Първата „червена лампичка“ за медиите би трябвало да е още съвсем несъдържателното „съдът“ вместо конкретно посочен съд, който би взел подобно решение.

Наши източници обясниха, че въпросните публикации са лъжи и адвокатът на Бойко Борисов ще ги опровергае в национален ефир още тази вечер.

„Ако се окаже, че Ема не е дъщеря на лидера на ГЕРБ, медиите вкупом трябва да му се извиним за тоновете мастило, изхабено по темата „Барселонагейт“. Но, обратно, ако се окаже, че щерката Ема е дете на Бойко Борисов, ще лъсне пряка връзка на лидера на ГЕРБ с престъпната схема, осъществена през две регистрирани в Барселона фирми Numin Invest SL и Emma BGS SL, зад които стои бившата манекенка Борислава Йовчева“, пише още Narod.bg, като ги цитират „Труд“*, „Филтър“, „Евроком“ и други.

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993