Колтуклиева към Радев: Достойните офицери подават оставка, снишават се страхливците

Избрано 28.10.2021 12:28 Снимка: ДНЕС+

Колтуклиева към Радев: Достойните офицери подават оставка, снишават се страхливците

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева

 

Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, МЪЖЕТЕ НА ЧЕСТТА ПОЕМАТ ВИНАТА И ПОДАВАТ ОСТАВКА, СТРАХЛИВЦИТЕ СЕ СНИШАВАТ И ЧАКАТ БУРЯТА ДА ОТМИНЕ!

На това му се вика: “С твоите камъни - по твоята глава!”

Президентът Радев, горд кандидат за втори мандат, обича да държи пламенни речи за върховенството на закона. Той е безпощаден към Иван Гешев и Бойко Борисов, които, според безапелационното му мнение, ерозират държавността.

Ииии… “те ти, булка, шпортваген”! Президентът Радев не е поръчал да се проверят данните в декларациите за съвместимост на кандидат-служебните министри, преди да издаде указа за назначаването им - това е необяснимо и неприемливо за институцията, която оглавява. А, може пък, да си е затворил очите - к’во толкова, няма да забележат.

Президентът Радев неглижира изискванията на Конституцията, заявявайки, че попитал Кирил Петков за двойното му гражданство и останал удовлетворен от неговия отговор:”Нося България в сърцето си”. Похвално, но инфантилно обяснение за нарушаване на основния закон.

Президентът Радев се опита да торпилира Конституционния съд, настоявайки да се прекрати делото за незаконното назначение на Кирил Петков, защото не го беше включил във втория служебен кабинет, т.е. каквото било-било, ту̀ри му пепел и да продължаваме напред.

Достойните офицери, мъжете на честта подават оставка. Недостойните се снишават и чакат бурята да отмине.

Impeachment: Bulgarian crime story, season 2, coming soon.  

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448