Колтуклиева: Делчев ще обяснява за честен вот... Тези не разчитат ли на късата памет на хората?!

Избрано 23.02.2021 10:28 Снимка: ДНЕС+

Колтуклиева: Делчев ще обяснява за честен вот... Тези не разчитат ли на късата памет на хората?!

От профила на журналиста Соня Колтуклиева

Димитър Делчев съобщава тази сутрин по БНТ: „Хората трябва да разберат, че на някой му пука за честността на изборите”. И това го казва дясната ръка на Мая Манолова, съсценаристка на аферата „Костинброд“, довела до изкривяване на вота, влязла в историята като най-бруталният удар срещу демокрацията в България и съавторка на Изборния кодекс от 2013-14 година.

Димитър Делчев е горд син на Андрей Делчев, ментор в административната кариера на Меглена Кунева в Министерски съвет, дългогодишен изпълнителен директор на петролната и газова асоциация с председател Валентин Златев (бивш генерален директор на „Лукойл България“), близък на премиера Бойко Борисов и работодател на съпруга на председателката на БСП Корнелия Нинова.

Димитър Делчев е горд бивш депутат от Реформаторския блок, коалиционен партньор в управлението на държавата на ГЕРБ по време на кабинета „Борисов 2”, в който създателката на неговата партия ДБГ Меглена Кунева от върл критик на Бойко Борисов се събуди „преко ночи“ негов вицепремиер. Ах, и Меглена Кунева в сговор със Сергей Станишев, покани чужди наблюдатели за парламентарните избори през 2014 г., съмняваше се в честността им, докато не кацна в правителството на ГЕРБ (бившият премиер Иван Костов я определи така: „последната червена кукувица, която се опитва да снесе яйце в синьото гнездо“).

Като депутат Димитър Делчев казва по БНТ: „Олигархията е заинтересована от въвеждането на мажоритарни избори“. Ти да видиш! Това как го е прозрял?! От близките отношения на семейството му с олигарха Валентин Златев ли? Така като стане... някои хора да се представят целите в бяло... си викаш - тези не разчитат ли прекалено много на късата памет на хората?!/tribune.bg

CHF CHF 1 1.76742
GBP GBP 1 2.26632
RON RON 10 4.00678
TRY TRY 10 2.18524
USD USD 1 1.63832