Кметът на Видин пристанал на Радев, СДС оттегля подкрепата си към него

Избрано 01.10.2021 13:46 Снимка: ДНЕС+

Кметът на Видин пристанал на Радев, СДС оттегля подкрепата си към него

Кметът на Видин, д-р Цветан Ценков е ришил да влезе в инициативния комитет на Румен Радев. Именно поради тази причина от СДС, които го издигнаха на местните избори и от които той е част решиха да оттеглят подкрепата си за него.

„С това си решение той премина една червена линия, която за нашата партия е недопустима. СДС оттегля подкрепата си за него“, пишат в своята позиция от СДС.

От синята партия уточняват, че Радев и Йотова са били издигнати от БСП, а вицепрезидентката е видна представителка на социалистическата партия. През целия мандат на Радев и Йотова не са изпълнили основната си функция – да обединяват нацията, а работели за свои тесногръди политически цели, на принципа „Разделяй и владей!“.

„Цветан Ценков, като издигнат и подкрепян през целия си мандат от СДС, сега ще работи срещу десния кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс“, пишат още от партията.

От СДС допълват, че не може да толерират политическото номадство. „За нас идеологията, както и наличието на ляво и дясно, все още са основополагащи за политиката. Отхвърлянето им е присъщо на популистите и конюнктурните политици. Затова ние няма да проявяваме търпимост към тях“, пишат още от СДС./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448