Каримански нарече Гюров зависим: Унижихте независимостта на БНБ. Непристоен сте за институцията

Избрано 04.10.2023 15:13 Снимка: ДНЕС+

Каримански нарече Гюров зависим: Унижихте независимостта на БНБ. Непристоен сте за институцията

Подуправител на БНБ унижи независимостта на институцията!

През последните 30 години нито един от подуправителите на БНБ не си е позволявал да присъства на партийни събития по време на мандата си, още по-малко при откриване на предизборна кампания.

Господин Гюров, Вие сте непристоен за тази институция.

Липсва Ви уважение, професионално достойнство и познаване на функциите и процесите, които осъществява Централната банка. С Вашите действия, Вие принизихте Управление „Емисионно“ на подчинеността на една партийна централа. Жалко! Това вероятно е в резултат на „безспорната“ Ви нравственост и „висок“ морал. СРАМ! Само преди една година с лека ръка раздавахте негативни квалификации и оценки за сегашния управител на БНБ, а сега доказвате на практика, че сте зависим подуправител  на БНБ!

Уважаеми господин Димитър Радев, когато предлагахте господин Гюров за подуправител на БНБ получихте ли положителна референция или становище за кандидатурата му от ЕЦБ или от Европейския банков орган?  Къде са?

Така ли изпълняваме препоръките на последния конвергентен доклад на ЕЦБ за по- СИЛНА И НЕЗАВИСИМА централна банка? То не е само да се отразят изменения в нормативната уредба, а и да се изпълняват в действителност!!!

PS/ Източникът е клип за отриване на предизборната кампания на ПП за кмет на Благоевград в Youtube. Лицето на Валутния борд изпъква сияещо сред партийните си другари между 1:13  - 1:14 мин. ,както и малко по-късно също.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.28338
RON RON 10 3.9348
TRY TRY 100 5.78533
USD USD 1 1.8066