Избрано 24.09.2022 13:52 Снимка: ДНЕС+

Кандидати от коалицията ГЕРБ-СДС се срещнаха с жители на с.Тополи и самодейци от местното читалище

Кандидати за народни представители от коалицията ГЕРБ-СДС се срещнаха днес с жители на с. Тополи и самодейци от Народно читалище "Св.Св. Кирил и Методий-1927".

Те бяха придружени от областният координатор на ГЕРБ-Варна и кмет на морската столица Иван Портних и кметът на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов, а топло ги посрещна кметът на с. Тополи Благовест Георгиев.

Жителите разговаряха оживено с гостите за трудния живот, за високите цени, за това, че инфлацията предварително е "изяла" уж вдигнатите пенсии на пенсионерите. Хората разказаха, колко невъзможно им е да съществуват в тази несигурност и се страхуват за студената зима, която чука на вратата.

Иван Портних от своя страна разясни за спрените проекти на Варна, за блокирането на развитието на града и цялата област, и акцентира върху най-голямата щета върху морския град, а именно спирането на работата по АМ "Хемус", за която, обаче, има осигурено финансиране от правителството на Бойко Борисов, но въпреки това, саботажа за морския град е налице.

Но той увери жителите на с. Тополи, че проектите, заложени в бюджета на Община Варна ще бъдат изпълнени - реконструкцията на уличните мрежи, новата сграда на детската градина №48 " Ран Босилек" и спортното игрище.

Водачът на листата Даниел Митов описа политическата обстановка и разясни на жителите за лъжите и манипулациите на "Промяната". Митов подчерта, че България е оставена като след бедствие, което само стабилно правителство на коалицията ГЕРБ-СДС може да изправи на крака и върне спокойствието на народа. Към думите му се присъедини и Красен Кралев.

Самодейците от читалището споделиха проблемите, които възникват в новата кризисна обстановка, като дебело подчертаха, че им е невъзможно да работят, когато няма държавано финансиране и подкрепа за поддръжка на самодейните състави.

Кандидатът на СДС-Варна в коалицията ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза с бюлетина № 24 и преференция 106 разговаря оживено с читалищните деятели. Тя самата танцува в читалищна фолклорна формация и е член на читалищното настоятелство към народно читалище "Просвета-1927". те представиха пред гостите дейността на читалището, като се похвалиха с наградите и призовете, които са спечелили.

Доц. Хамза бе категорична, че тя самата е добре запозната с проблемите, с които се сблъскват читалищата. Тя ги определи като място, което съхранява под покрива си българщината и са до за всеки, който цени и тачи българското през годините. По думите ѝ, хората, които работят в читалищата, не работят за заплати, а с дух и сърце.

Кандидатите за народни представители запознаха жителите на с. Тополи с решенията на коалицията за изваждането на страната от множеството кризи.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648