Кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС:Без АМ „Хемус“ се блокира развитието на цяла Североизточна България

Избрано 26.10.2021 11:42 Снимка: ДНЕС+

Кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС:Без АМ „Хемус“ се блокира развитието на цяла Североизточна България

Кандидати за народни представители от ГЕРБ\СДС – Варна, днес посетиха участък от АМ „Хемус“ (до Белокопитово) и терена, на който е предвидено да бъде реализирано изграждането на Индустриална зона Варна.

„Тук сме, за да Ви покажем, че дейностите по реализацията на най-голямата в Северна България индустриална зона с прекрасни логистични връзки може да се забави заради спирането на строителството по АМ „Хемус“ от служебния кабинет“, написаха във „Фейсбук“ кандидат-депутатите Мария Димитрова, Невена Иванова, Николай Малев и Бранимир Георгиев.

Правителството на Бойко Борисов пое ангажимент да завърши строежите по АМ „Хемус“ до 2024г., но това е ВСЕ ПО – МАЛКО ВЕРОЯТНО – днес виждаме, че строителството е замразено.

Днес си задаваме следните въпроси:
Кой има интерес от спирането на строителството на участъци от съоръжението, което ще спомогне за развитието на цяла Североизточна България и ще привлече потенциални инвеститори?!

Ще се оскъпи ли доизграждането на тези участъци от АМ при възобновяване на строително – ремонтните дейности, защото това рано или късно това ще се случи?

Индустриална зона е приоритет за Варна – в близост е до 4 вида транспорт – сухоземен, ж.п., въздушен и морски.

Човешкият капитал, а именно младите и образовани хора, които получават своето висше образование в нашите шест университета, са всъщност истинският потенциал и гарант за икономическото развитие на Варна.

Именно за младите, знаещи и можещи хора Индустриалната зона на Варна може да осигури работни места и да ги задържи на пазара на труда в страната ни, която има нужда от висококвалифицирани кадри.

Заявяваме, че наши приоритети като кандидати за народни представители от З-ти МИР Варна са спрените дейности да бъдат възобновени – за да продължи икономическото развитие на Североизточна България и област Варна, завършва постът на кандидатите за народни представители.

Още послания може да видите и чуете тук:

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448