Иван Христанов във Фб: Г-н Петков, войната с мафията не е "за кредити"

Избрано 12.09.2023 12:51 Снимка: ДНЕС+

Иван Христанов във Фб: Г-н Петков, войната с мафията не е "за кредити"

Г-н Петков, войната с мафията не е "за кредити". Борбата за България не е за заслуги. Битката за Капитан Андреево беше изведена от екип антикорупционни юристи, аналитици на данни на върхово ниво, експерти по право на ЕС, експерти по граничния контрол, държавни служители, които преодоляха страха си и застанаха до нас - митничари, гранични полицаи и специалисти от БАБХ.
 
Вие едва ли сте слушали записите с разговори със заплашвани лица и техните думи и реплики, споделяни между сълзи. Едва ли сте чели сигналите към МВР за тормоз и заплахи.
 
Убеден съм, че не знаете как се пише сигнал към прокуратурата и ГДБОП със стотици страници материали. Нито как се анализират милиони редове данни, за да хванем злоупотребите.
 
Едва ли познавате онова момиче, което си тръгна след нервен срив и панически атаки. Едва ли знаете имената на хората, които останаха без работа, защото взеха страната на правото. Между другото - те и днес са без работа, при Вашето правителство.
 
Г-н Петков, Капитан Андреево беше екипна работа, на екип, в който всеки беше неоценим и незаменим. В този екип никога не е имало "основно от, най-вече или главно". Между нас нямаше раздаване на "кредити" и слава. Това беше истинският "А" отбор - морален, професионален, смел, отдаден и изграден върху взаимно доверие. Именно заради това този екип спечели най-тежката и мащабна война с мафията след 1989 г. Този отбор обърна постоянно нарастващото неодобрение към Вашето правителство и го превърна в доверие. Спрете да омаловажавате труда на другите, заплахите над тях, борбата им за бъдещето на нашата Родина.
 
Г-н Бачийски, Вашата помощ и всеотдайност в най-тежките моменти на конфликта остават уважавани и запомнени завинаги. Сигурен съм, че това няма да е последната ни победа над българската мафия!

CHF CHF 1 2.02299
GBP GBP 1 2.31547
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.61518
USD USD 1 1.81364