Искрен Митев, ПП: Всяко взаимодействие с ГЕРБ е компромис

Избрано 28.02.2024 18:13 Снимка: ДНЕС+

Искрен Митев, ПП: Всяко взаимодействие с ГЕРБ е компромис

За съдбата на министър Тодор Тагарев и трябва ли той да отпадне от състава на Министерския съвет след ротацията; за помощта за Украйна и ще подпише ли ПП коалиционно споразумение с ГЕРБ - Tribune.bg разговаря с народния представител от ПП Искрен Митев.

Г-н Митев, утре в парламента премиерът Денков и министърът на отбраната Тагарев ще бъдат изслушани за посещението им в Украйна. Съгласен ли сте с оценките за това, че те не са си свършили работата и не са изпълнили решенията на Народното събрание?

Когато зависи от тях, Украйна е получила и приела три пъти повече помощ, отколкото през годините преди това. Ако това се счита за недобре свършена работа, не зная какво трябва да бъде мерилото към бивши министри на ГЕРБ конкретно.

Само че с решение на парламента се определя каква помощ да се предостави, но има забавяне и сега се поставя въпросът как организираш посещение в Киев, като не си изпълнил възложеното?

Трябва да се види защо е забавянето. Каква е реакцията на украинската страна и т.н. Има много обстоятелства, преди да се заеме категорична позиция. Смятам, че това е прибързана оценка и се надявам да бъде преразгледана.

Ще се случи ли ротацията на кабинета и каква е позицията на ПП относно коалиционното споразумение, което очакват от ГЕРБ?

Лично за мен всяко взаимодействие с ГЕРБ е компромис. А дали ще е успешна ротацията, смятам, че това е единствената възможност за управление./tribune.bg

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027