Христов: Радев няма опит в политиката. Трябваше да си уволни съветниците

Избрано 17.01.2021 08:08 Снимка: ДНЕС+

Христов: Радев няма опит в политиката. Трябваше да си уволни съветниците

В България не сме готови за широка коалиция, категоричен е председателят на СДС

„Не че няма за какво да се атакува управлението, но битката през лятото бе някои отново да се наместят на политическата софра. С новата дата президентът вероятно се опитва да помогне на формациите, които му симпатизират, но реално тази дата няма никакво значение. Той успя да обиди голяма част от българите, католици, арменци, протестанти, с датата 4 април. Вероятно няма опит в политиката. Той няма да бъде запомнен с нищо. Трябваше да си уволни съветниците“. Това коментира в „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS председателят на СДС Румен Христов.

СДС смята промени в Изобрния кодекс преди избори за голяма грешка, най-малкото затова, че избирателите трябва да са добре подготвени за начина и процедурите, по които ще гласуват.

„В момента имаме възможност да гласуваме машинно. Нека да вършим нещата стъпка по стъпка, да видим как ще мине машинното гласуване, след това да мислим за идеи като гласуване по пощата“, смята Христов.

„В България не сме готови за широка коалиция, която да включи в едно десни и леви. Ние няма как да влезем в коалиция с БСП“, убеден е лидерът на СДС./NOVA

CHF CHF 1 1.7868
GBP GBP 1 2.26611
RON RON 10 4.01114
TRY TRY 10 2.28269
USD USD 1 1.61066