Емил Джасим: ПП са автентично лява партия

Избрано 15.08.2022 18:27 Снимка: ДНЕС+

Емил Джасим: ПП са автентично лява партия

От Фейсбук профила на Емил Джасим

ПП са очевидно автентично лява партия.

И в това няма нищо лошо за България.

Те нямат проблем с изкуственото повишаване на пенсиите, което дойде като предложение и реализация от основателя на ПП Асен Василев

- финансов министър в три правителства (две служебни и едно редовно), както и вицепремиер.

Да му мисли БСП.

Нямат проблем с изкуственото повишаване на бюджетните заплати, което също дойде като предложение и реализация от ПП, и конкретно от Асен Василев.

Да му мисли БСП.

Нямат проблем с увеличаването на осигурителната тежест чрез вдигане на осигурителния праг - предложение, което също дойде от основателя на ПП Асен Василев.

Да му мисли БСП.

Нямат проблем с намесата на държавата в свободния пазар - наложиха мораториум яърху цената на електроенегрията, а после пуснаха и държавната субсидия от 25 ст/л за горивото на физическите лица.

Да му мисли БСП.

Това, което не можем да отречем като факт, е че Продължаваме промяната е автентична лява политическа партия, за щастие - с ясна евроатлантическа позиция.

И за да хвърлят наистина стабилен мост към лявото те безусловно и агресивно подкрепиха левия кандидат за президент, издигнаха доказано ляв човек с известна лява история на следовател преди 1989 г. за министър на вътрешните работи, а сега най-вероятно ще бъде и водач в самостоятелните им листи.

Да му мисли БСП.

Но ще помоля и всички истински десни хора да разберат окончателно, че Демокрстична България е единствената автентична дясна политическа сила на тези избори.

ГЕРБ са толкова "десни", колкото социализмът е секси: не са.

Предлагаха държавни бензиностанции, пазарът е абсолютно деформиран от еврофондова шуробаджанащина и корупция, а частната собственост и цели бизнеси бяха брутално заграбвани от държавата (тук дори изобщо нямам предвид лотарията на Васил Божков, който десетки години подкупваше същата тази система), да не говорим за "работа, работа, работа" в интерес на Русия...

От всички десни политически формации само Демократична България не е била на хранилката на Борисов, няма.

Единствено Демократична България абсолютно последователно е за свободния пазар, за свободната и честа конкуренция, за минимални данъчни тежести върху гражданите и юридическите лица, за максимално облекчаване на бизнеса на предприемчивите българи.

Ако сте леви, гласувайте за ПП.

Ако сте десни, гласувайте за Демокрстична България.

Така ще се върнем към онази демокрация, за която Иван Костов навремето каза, че трябва да тича на два крака - ляв и десен.

Впрочем, смятам, че БСП трябва да бъде забранена,

а лицето Бойко Методиев Борисов - осъдено за корупция.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648