Джамбазки: Служебното правителство играе на томбола със здравето на българските граждани

Избрано 20.10.2021 13:44 Снимка: ДНЕС+

Джамбазки: Служебното правителство играе на томбола със здравето на българските граждани

От Фейсбук профила на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки

Уважаеми съратници,

Ще Ви споделя малко размисли по отношение на предложените вчера от служебното правителство мерки за решаване на въпроса с пандемията:

Без всякакво съмнение и без капчица угризения мога да кажа, че тези мерки са пълен и абсолютен информационен, комуникационен и ваксинационен провал. Това правителство имаше почти година да организира информационна кампания, да предупреди населението, да разкаже бавно, спокойно и научно какво е положението, какво казва и препоръчва науката и какви мерки трябва да се вземат.

Вместо това служебното правителство си играеше на томбола буквално със здравето на българските граждани. Раздаваше смарт часовници, пускаше някакви картинки, които все едно ги е правил ученик в пети клас, и по този начин оставяше огромно поле за всякакви шарлатани, политически измамници. Хора, които създаваха дезинформация, разпространяваха фалшива информация, хора, които правеха това дали по убеждение, дали защото по този начин трупат някаква много спорна и много чумава политическа слава, като този предател и негодник Копейката, няма значене.

Но е факт, че служебното правителство загуби на българските граждани страшно много време и не разви информационна кампания, каквато трябва да бъде, по отношение на ваксини, вируса и т.н. Това, което се случи вчера, въвеждането на т.нар. „зелен“ сертификат в този момент, е чисто и пълно малоумие. При положение че имаш общество, което е много силно разделено, че имаш може би 20% ваксинирани, да не говорим каква част от тези хора са с фалшиви сертификати.

‼️На практика една много малка част от населението ти е ваксинирано, а ти искаш сега да могат на закрити места да влизат само хора, които притежават т.нар. зелен сертификат.

Чисто малоумие!

Това, ако не е саботаж, то е близо до него. Това решение на служебното правителство трябва да бъде незабавно отменено. Мисля си и, че този, който го е измислил, би трябвало и да бъде уволнен. Мисля, че и самият министър трябва да бъде освободен. Той е виден антиваксър, а последните месеци между него, Копейката, Мангъров и други такива титани няма особена разлика.

Но заповедта на Министерството на здравеопазването не отчита няколко фактора, които са важни за голяма част от българските граждани.

На първо място, имате хора с автоимунни заболявания и по съвет на лекарите тези хора не трябва да се ваксинират. Не по съвет на измамника Копейкин.

Имате хора, които вече са прекарали заболяването. За тях е противопоказно, докато не се изравнят нивата на антитела в организма, да се ваксинират.

Имате хора, които са прекарали заболяването, но са го доказали с антигенен тест, а не с PCR. Те също нямат зелени сертификати.

‼️Това са хора, които няма да имат достъп до обществени мероприятия и обществени сгради.

По какъв начин помагаш и караш хората да вземат мерки, когато ги ограничаваш да отидат някъде? Моят аргумент против въвеждането на този сертификат не е по никакъв начин свързан с истерията на бандата жалки негодници, които яхнаха тази вълна.

‼️По-голямата част от българските граждани нямат такъв сертификат и те ще се почувстват дискриминирани, второ качество хора, и от това ще спечелят тези, които трупат чумова слава.

Решението за зеления сертификат трябва да бъде незабавно отменено. Трябва да се направи разумна, смислена, професионална кампания, в която лекари и медицински лица спокойно и разумно да обясняват, в правото на избор на българските граждани, кое би било добре и кое - не, за тях.

Казвайки това, аз заявявам, че съм избрал да се ваксинирам. Защото имам доверие на медицината, а не на шамани, предатели и лъжци като Копейката. Но това си е мой избор и, както съм казвал много пъти, не карам никого да прави нищо насила. Все пак, ако някой е решил да прави нещо със здравето си, не можеш да го спреш, можеш само да му обясниш, но насила хубост не става.

Проблемът е, че въведена по този начин, тази тема и този зелен сертификат, то първо разделя обществото. Казах Ви, че има групи хора, които не могат да го извадят, за тях не е помислено. Това, което трябва да направи Министерството на здравеопазването, е да отмени тази заповед незабавно, да прекрати тази идиотщина, която прави с т.нар. кампания, а хората, които измислиха тази мярка, трябва да бъдат уволнени. Защото тази мярка може би работи някъде на Запад, но ние не сме на Запад. Такава мярка може би работи при обществата, където е разказано подробно, нормално, където има високи нива на ваксинация. Само че при нас случаят не е такъв.

Има още нещо, на което искам да Ви обърна внимание. С въвеждането на тази мярка се нанася пак удар на малкия, средния и дребен бизнес. Има хора, които без този документ не могат да отидат на работа и са застрашени от това да загубят работното си място. Бизнесите са застрашени отново от понасянето на тежки икономически щети.

Заповедта на министъра, освен че е безумна, освен че работи за шаманите и негодниците като Мангъров и Копейката, работи срещу бизнеса, удря по предприемачите и отнема и ограничава правата на цели групи български граждани. 

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448