Доц. Медиха Хамза: Изпаднахме в ситуация на криза след криза

Избрано 23.10.2021 15:53 Снимка: ДНЕС+

Доц. Медиха Хамза: Изпаднахме в ситуация на криза след криза

"Коя криза да бъде разрешена най-напред – здравната, политическата, енергийната, икономическата?... Решенията трябва да се търсят и прилагат паралелно." Това заяви доц. д-р инж. Медиха Хамза, кандидат за народен представител от СДС във варненската листа на ГЕРБ-СДС с №32 и преференция 106 в бюлетината.

По думите й, време е да се разделим с илюзията, че българите не се занимават с политика, тъй като по джоба си усещат как политиката се занимава с тях. Или по-скоро - липсата на политика.

"За по-малко от половин година станахме свидетели на два безплодни парламента, шест провалени опита на политическите партии да съставят правителство, бягство от отговорност. Резултатите са видими – нова смъртоносна вълна на Ковид 19, енергиен шок с цените на ток, газ и горива, неконтролируема инфлация, липса на каквато и да било идея за овладяване на ситуацията. Всичко това е заради неадекватни политики по проблемите, които днес вълнуват хората. Няма решния от страна на управляващите държавата ни", коментира още кандидатът на сините във Варна.

Според нея целта на политиката е да създава условия за развитие, както във всички сектори на икономиката, така и в здравната, социалната, образователната и културната сфера. Като основният фокус са, разбира се, хората. Защото те са най-голямото богатство на държавата и се нуждаят от спокойна и сигурна среда, за да имат възможността да подобряват стандарта си на живот.

"За да не използваме технологии, чрез които да общуваме с децата си; за да са до нас близките ни. Нужна е стабилност, за да спечелим и оправдаем доверието им. Необходима ни е среда, която да позволява на българите да реализират възможностите си, за да имат шанс да сбъдват мечтите си в Родината. Защото не бива да ни е срам, а да се гордеем с онази България, която ще оставим в наследство на идните поколения", сподели в заключение доц. Медиха Хамза.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448