Доц. Медиха Хамза: Хаосът на "Промяната" е тежко наследство, но знаем как да го поправим

Избрано 14.09.2022 09:42 Снимка: ДНЕС+

Доц. Медиха Хамза: Хаосът на "Промяната" е тежко наследство, но знаем как да го поправим

"70% от българите казват, че живеят по-лошо през последната година"

Това написа на страницата си в социалната мрежа кандидатът за народен представител от СДС-Варна в коалицията ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза.

Тя определи управлението на кабинета Петков и четворната коалиция като тежко наследство, довело до хаос в енергетиката.

Доц. Хамза е категорична, че "70 % от българите живеят по-лошо през последната година."

Ето какво написа кандидатът за народен представител:

"Хаосът на "Промяната" е тежко наследство, но знаем как да го поправим. 70% от българите заявяват, че през последната година живеят по-зле и това е резултат от енергийната криза, в която ни вкара кабинетът Петков По време на управлението на ГЕРБ, цената на електроенергията беше 78 лв., а при управлението на "Промяната" и четворната коалиция скочи драстично до над 847 лв./ MWh.

Неведнъж през последните месеци бизнесът купува ток на цени над 1000 лв. за мегават, а цената достигна до рекордните 1200 лв/ MWh. Подобни цени за електроенергия са пагубни за производителите, но особено засягат и нас, като потребители. Бизнесът не печели. Работи, за да оцелява, но и това скоро ще е невъзможно. Фирми вече фалират и още повече ще фалират, а това означава хиляди загубени работни места и семейства, които ще останат без средства за живот.

Кабинетът на Кирил Петков управлява едва седем месеца. За това време „Промяната“ не донесе нищо добро. Напротив – днес 70% от българите заявяват, че през последната година живеят по-зле. Време е за действия. Сега е моментът да спрем с илюзиите. Наложително е да кажем стоп на обедняването на народа и да не позволяваме на невежи политици да сеят хаос в политиката и икономиката на държавата."

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648