„Дневник за властта“: Приключихме с промяната

Избрано 27.06.2022 08:01 Снимка: ДНЕС+

„Дневник за властта“: Приключихме с промяната

Тъкмо започнах да обяснявам на европейците защо куролацията между ИТН, ДПС, ГЕРБ и Митрофанова направи така, че да съм prime minister по кратко и от мечешка бременност. Обаче ми звъни Херо и вика: Abort. Abort the mission!

Aз му виках на дъ пресидент, че е вери импортънт да ъпрувнем предложението на Макрон за македонците, защото ние много се харесваме с французина. Даже му викам да гарантира за мене, че му е вери биг рейтингът. Да, ама той като каза, че то френското предложение било дъ бест и Асен ми вика: it’s a trap!

И аз им викам на хората, че то те ме карат, ама аз не искам. Пратих даже министърката на онея ти ми работи в сянка да ги забаламоса нещо европейците. То пък взе, че мина в парламента с гласовете на ДБ, ДПС и ГЕРБ и тогава вече им викам: Добре, че бях аз да го постигнеме тоя исторически успех!

Лена пък взе, че я тръшна грип посред лято – някакъв нов израелски щам, така ми вика Лорер. Трябвало вече само на Линда да ѝ търсиме парапета. Че #ГешевВън май щял нещо да ѝ проверява температурата.

Даже изкарахме татко ми Петко на жълтите павета, в едно с наборите му Бойко (Рашков) и Корнелия. Голяма радост падна ей – хората на Христо викат тук не е Москва и тея на Корнелия скачат високо, да не мисли Найо, че са червени.  Пък татко ми им каза, че тея дето пишат, че с Лена не сме били търсили парапета, могат да се хванат за неговия. Ха – ха

         Toчно тогава откриха два случая на маймунски грип тука, дето се предавал при близък контакт между мъже…

Kornelia пише в чата „Troinata koaliciq”: Кой ще ни дaде парии!?

Получих имейл от стартъпа за производство на спагети от крилца на мухи-винарки, финансиран лично от Фонда на фондовете. А от стартъп завода за производство на тротинетки с нулев въглероден отпечатък с вграден чип за приготвяне на кето-гризини от чия, хумус и киноа, работещи със соларна енергия са ми написали: Кириле, демокрацията ти отне много!

Всички еднорози застанаха на моя страна, което си е грандиозна победа дето се вика. С Грета Гутенберг и Flora Стратиева се напихме от мъка в zoom chat-а и се заклехме в името на зеления Monster, че силата ще бъде с нас.

Звъня ми и президентът, на Руанда. Вика ми Кириле, това в една истинска тоталитарна държава не трябва да се позволява изобщо. Да идват танковете!

С Лора, Полина, Миролюба, Цветанка, Светльо, Марина и Ани имаме общ чат „Bogini” – там ми пращат съобщения, че са готови веднага да ми вдигнат рейтинга, защото Бойко (Борисов) се мислел за по-голям бог от тях и ги засенчвал.

Викам им на „Гардиън“: Абе, Радев ще спре оръжието дето го изнася Korneliq, бе!

Ето и любимотото ми писмо от фенове liberali от квартала:

„Аз за пореден път си припомням защо мразя толкова Ганя..Ганя за пореден път ми дистройва съмър вакейшъна и вместо да чилвам на Синеморец, трябва да се изправя на площада срещу орките и чобанията на опозицията! Ънбилийвабъл! Поне на площада съм с всичките си приятели и виждам само най-умните и красиви лица! Вчера ДБ мамите от Веслец и Сан Стефано бутаха количките в посока протеста, цели тиймс от Бизнес парка атендваха, стотици от градинките Кристал и народен се преместиха на площада, соу емпауъринг! А знаете ли какво ни свързваше всички там? Всички до един през деня бяхме шернъли поста на фаундъра на payhawk! Само Джулс не беше там, но тя пък не е и от най-умните хехе В крайна сметка спийд дейтинг бизнесът на Джулс фейлна, скараха се със Сара за някакъв сърфист, ин дъ ласт минет се освободило място на Корабчето и Джулс отново е барманка там и този съмър! С Поли Паунова трябваше да заминем този уикенд и да спим на новите бунгала, но уви, Ганя развали и този план! Защото, гайс, трябва някой да тейкне кеър за демокрацията като предотвратим нови избори на всяка цена! А аз ще уин бек Джулс лейтър този съмър!”

Корнелия пък казала на комунистите, че до понеделник с Асен щели да ни арестуват, а тя щяла да се съгласи да стане prime minister -oпит с MAFIQTA имала още от „Техноимпекс“, а и Костов щял да й помага. Така викала.

Седим си в неделя късно вечер с Васо Гюров в Борисовата градина. Отнякъде се появяват два таралежа и присядат на тревата до нас, докато мирише на липа, а ние пушим джоджан. Мълчим си. Мисля си, че отдавна съм простил на БКП…Може и на ГЕРБ да простя…

Приключихме с промяната! Да идва оркестъра…

THE END

Тribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648