Избрано 01.02.2023 12:34 Снимка: ДНЕС+

СДС: Днешният ден постави началото на унищожаването на цвета на нацията

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА ГЕРБ-СДС

Първи февруари е Ден за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

На този ден, преди 78 години, така нареченият „Народен“ съд осъжда на смърт трима регенти, шестдесет и седем народни представители, министри, генерали и полковници.

Вече дълги години, на тази дата, демократичната общност почита невинните жертви на комунизма, по предложение на президентите на Република България от СДС – д-р Желю Желев и Петър Стоянов.

Официалното отбелязване датира от 2011 г., когато е утвърдено с решение на правителството на ГЕРБ.

Днешният ден е черен и срамен за българската история. Той поставя началото на унищожаването на цвета на нацията, за да могат съветските окупатори и нашите комунисти да установят по-лесно своя режим, да избиват невинни, да отнемат имуществото им и да наложат насилствено нов ред – на терора и страха.

След 9-ти септември 1944 г.,само за няколко месеца, в страната по политически причини са убити и безследно изчезнали над 20 000 души! Изселените са близо 30 000! Неудобните и несъгласните са дамгосани като врагове на народа и разправата с тях е била страшна! И макар, че комунистическата власт не е питала българския народ дали иска реки от кръв и жестокост, в негово име е извършвала зверства, съизмерими с „тъмните времена“ на Средновековието.

В следващите години, без съд и присъда, в лагерите на смъртта в Белене, Ловеч, Богданов дол, Скравена, Куциян, са въдворени, измъчвани и убивани хиляди българи.

Безчинствата на режима продължиха през целия му 45 годишен период. Не бива да забравяме и насилствената смяна на майчините имена на българските турци и изселването им, цинично определени като „възродителен процес“.

Опитите да бъдат омаловажени и забравени престъпленият на комунистическия режим трябва да срещнат силен отпор от всеки българин, защото, когато става въпрос за невинни животи, място за идеология и противопоставяне няма! Ние преди всичко трябва да бъдем хора, а не партийно оцветени антагонисти.

Затова нека се поклоним пред невинните жертви на комунистическия режим и да ги почетем с минута мълчание!

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147