Д-р Янко Станев: Няма дадености в живота и политиката (ВИДЕО)

Избрано 27.05.2021 09:54 Снимка: ДНЕС+

Д-р Янко Станев: Няма дадености в живота и политиката (ВИДЕО)

Политиката наистина върти колелата на живота, но животът ни са нашите близки, роднини и приятели

“Винаги съм казвал, че политиката е важна част от нашия живот, но тя всъщност не е нашия живот. Всички дейности обаче зависят от политическите решения. Реално погледнато политиката наистина върти колелата на живота, но животът ни са нашите близки, роднини и приятели”, обясни Янко Станев.

“Много неща в политиката остават скрити. Основното нещо в нея са преговорите, разговорите и консултациите. Някои от тях не трябва да бъдат публични обаче, защото тогава никой няма да има доверие в това, което говорят хората. Но резултатите от тези преговори трябва да бъдат моментално обявявани и тогава обществото ще има по-висока степен на доверие. Това важи и за България и за Европейския съюз”, каза още д-р Станев.

“Политиците забравят ежедневието, забравят, че не бива да гледаш на хората като инструмент за политиката или като на хора, които трябва да гласуват за теб. Истината е, че се губи онази естествена нишка на ежедневието на обикновения човек и на ежедневието на политика. Това е много страшно. Мисля, че този преход умори народа, а това води до безверие”, допълни д-р Станев.

“Ние в България имаме проблем, защото смятаме, че нещо, което сме придобили е даденост и почваме да обвиняваме системата, хората и т.н. Аз съм бил член на различни партии. Създадохме СДС и станах член. След това ме изключиха и ДПС ме поканиха. Тогава станах техен член. След това отново ДПС ме изключи и СДС ме прибра обратно. Оказа се дори, че две години незаконно съм бил член на две партии, защото не са ме изключили както трябва от СДС. Аз никога не отивам там, където не ме искат, но и никога не напускам сам. От СДС ме изключиха, заради политика, успоредна на политиката на партията, а от ДПС, защото не подкрепих кандидатурата на кандидата на БСП за кмет на Варна. Има неща, които просто не правя”, каза още зам.-председателят на Общински съвет-Варна.

“Ние с вас сме едни от щастливите българи. От 1945 г. не участваме във война. Това го казвам на всички, които се жалват, но има много други модерни войни. Мястото на България е там, където тя винаги е била на световната карта – нито е на върха на копието, нито на върха на бялото знаме. Личното ми мнение е, че ако се държиш балансирано, с интелект и съумееш гъвкаво да поставяш тези и въпроси, всеки се съобразява с теб, независимо колко си голям или малък”, допълни д-р Станев.

Целият разговор с д-р Янко Станев гледайте във видеото:

Заместник-председателят на Общински съвет - Варна д-р Янко Станев гост в предаването “По пладне” на "Нова Варна"

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448