Д-р Янко Станев: Честит празник на лечителите. Бог Ви е благословил, а ние Ви благодарим!

Избрано 07.04.2021 11:52 Снимка: ДНЕС+

Д-р Янко Станев: Честит празник на лечителите. Бог Ви е благословил, а ние Ви благодарим!

"Честит празник на лечителите. Бог Ви е благословил, а ние Ви благодарим!"

Това написа земестник-председателя на Общински съвет-Варна и областен лидер на СДС-Варна д-р Янко Станев на профила в социалната мрежа.

"Ако някой, някога се замисли за болката и страданието, за човешката мъка ,то това е болестта на тялото или душата. А на тези, които ни лекуват ПОКЛОН! Честит празник на лечителите. Бог Ви е благословил, а ние Ви благодарим!" гласи още поздравът на д-р Станев. 

Поводът за думите му е днешният Световен ден на здравето. На този ден, точно в 12:00 ч., медиците от болниците и спешните центрове в страната ще запазят едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки ще почетат паметта на колегите си, загубили битката с Covid-19.

Тази година Денят на здравето има особен смисъл. Светът е поставен на колене пред Covid-19.

Загинаха милиони хора, борбата е неравностойна, а на фронта са те - лекарите, медицинските сестри и всички, които неуморно спасяват животи и обгрижват покосени от коварния вирус. 

По данни на БЛС, през изминалата година над 120 лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки загубиха живота си, борейки се до последно с коварното заболяване и достойнство изпълнявайки своя професионален и морален дълг.

Честит празник и на Вас, д-р Станев! Веднъж лекар, цял живот поривът не напуска душата, а живее вечно! 

Редакцията на ДНЕС+ поздравява всички ангели в тази битка за самоотвержеността и всеотдайността им в нелеката борба за живота!

Геновева Михайлова 

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448