Д-р Янко Станев беше избран за зам.-председател на СДС

Избрано 12.03.2022 18:13 Снимка: ДНЕС+

Д-р Янко Станев беше избран за зам.-председател на СДС

"Предстои ни много работа за консервативното дясно", каза пред форума зам.-председателят д-р Янко Станев

Четирима заместник-председатели на СДС бяха избрани на днешната XXV-та Национална конференция. Заместници на председателя Румен Христов в този мандат на ръководството стават д-р Янко Станев, Петър Николов, д-р Емил Кабаиванов и Миглена Горанова.

От трибуната на форума зам.-председателят  на СДС д-р Янко Станев акцентира върху политическите идеи, които партията трябва да следва. „В политиката съм от 1988 година. Кандидатирах се днес, защото вярвам, че има много неща, които трябва да се свършат в СДС. Имам още какво да дам на партията“, каза той и добави:

„Форматът Европейска народна партия няма алтернатива за СДС, няма алтернатива за България и консервативният политически избор на СДС. Единствената възможна коалиция е ГЕРБ-СДС. В този формат СДС е изразителят на консервативното дясно, а ГЕРБ – на политиките в дясно и в центъра на политическия спектър“, подчерта д-р Янко Станев.

„Дали СДС е готов да се яви на избори, защото ние се явяваме на избори, за да ги печелим? Истината е, че не сме готови. Затова трябва да се работи по укрепване на структурите. И начинът не е като се обиждат хората от местните структури“.

„Нормалният път за СДС е политиките му да достигат до хората, чиито интереси партията се ангажира да представлява. А това означава много работа.“

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957