Д-р Антон Койчев: Важно е ваксината за COVID-19 да е ефективна, безопасна и достъпна

Избрано 04.12.2020 08:22 Снимка: ДНЕС+

Д-р Антон Койчев: Важно е ваксината за COVID-19 да е ефективна, безопасна и достъпна

Изключително важно е ваксината за COVID-19 да е ефективна, безопасна и достъпна - очакванията трябва да са подкрепени със сериозни доказателства.

Такава позиция изрази пред пред Bulgaria ON AIR общинският съветник и председател на СДС д-р Антон Койчев.

"Mного голямо предизвикателство пред всички страни в света e дистрибуция, логистика, снабдяване - неща, в които ние не сме силни като общество", коментира д-р Койчев в предаването "Денят ON AIR".

"Все още не са разгледани достатъчно хора как им влияят ваксините. Няма как преди да мине тези тестове ваксината да бъде поставяна на хора." - подчерта общинският съветник.

Той поясни, че би трябвало от януари поетапно да се ваксинират хората.

"В България ваксинирани ще бъдат първо рисковите групи и постепенно ще се разширява кръгът. През пролетта тази пандемия в голяма степен ще бъде овладяна." - прогнозира Антон Койчев.

По думите му страните се надпреварват коя първа ще създаде ваксина: "Няма смисъл от това нещо, трябва светът да обедини усилия. Когато парите започват да изместват грижите за живота, отиваме в престъпление."

Той увери, че би се ваксинирал, защото вярва във ваксината.

"Моментът не е да бъдем саркастични и иронични, а обединени, оценката ще я дадат избирателите март или април", отбеляза д-р Койчев.

Той посочи, че ваксините трябва да имат съответните правила на съхранение, за да бъдат поставяни на хората.

"Структурните проблеми в здравеопазването не са от вчера и от днес, просто се паднаха на това правителство. Голяма част от лекарите са изключително хуманно мислещи хора, които си вършат работата, а не мислят за парите. Слава Богу, системата е натоварена, но не е претоварена." - обобщи общинският съветник./Bulgaria On Air

CHF CHF 1 1.81549
GBP GBP 1 2.19645
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.16845
USD USD 1 1.60868