Борисов за съкратената карантина на Радев: Това е разликата между Европа и България

Избрано 28.10.2020 15:29 Снимка: ДНЕС+

Борисов за съкратената карантина на Радев: Това е разликата между Европа и България

Ние не сме богопомазани като президента, стриктно спазваме ограниченията, подчерта премиерът

Премиерът Бойко Борисов, който все още е под карантина с COVID-19, публикува видео от днешното онлайн заседание на Министерски съвет в социалните мрежи. Той призовава всички българи да се пазят много и следват разпоредбите на здравните власти. Коронавирусът е тежко заболяване, предупреждава министър-председателят.

Той подчертава, че и неговият екип, и тези на министрите, стриктно спазват карантината.

„Ние не сме богопомазани като президента Радев. Само на него дадоха 1 ден карантина, сякаш е извънземен. Затова се и разделихме с шефа на столичното РЗИ. Не може да делиш хората. ВВС пламна, целият команден състав е по болниците. Но това е разликата между Европа и България“, категоричен е той.

Борисов коментира обвиненията на президента и опозицията, че ГЕРБ прави предизборен бюджет.

„Това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и да живеят в България. Само допреди месеци ни обвиняваха, че не даваме пари на хората. Сега изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки. Във всички системи добавихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет. С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява?“, пита той.

Демокрацията е много хубаво нещо. Коя партия ще изпълнява бюджета зависи от българския народ, припомня министър-председателят./tribune.bg

CHF CHF 1 1.77577
GBP GBP 1 2.25956
RON RON 10 4.01204
TRY TRY 10 2.24357
USD USD 1 1.62269