Борисов от Ротердам: Пълен хаос, от хотелите пратиха бежанците на палатки

Избрано 31.05.2022 19:18 Снимка: ДНЕС+

Борисов от Ротердам: Пълен хаос, от хотелите пратиха бежанците на палатки

Борисов от Ротердам: Пълен хаос, от хотелите пратиха бежанците на палатки. Това казалидерът на ГЕРБ при срещата си с Манфред Вебер, който е кандидат за президент на Европейската народна партия по време на конгреса на най-голямата партия в Европейския парламент. 

„Когато не можеш да свършиш работа, се оправдаваш с войната“, допълни бившият министър-председател Бойко Борисов в разговора с председателя на групата на ЕНП и допълни, че новите управляващи не са се справили с кризата с бежанците.

 „Няма програма за разселване, няма нищо“, допълни още той. „В България всичко сега е различно от това, което ние представяхме пред ЕК, каза още Борисов.

"Тотален хаос е, премиерът Петков представя желаното за действително", продължи бившият премиер.Борисов заяви още, че изпитва жал към бежанците, които трябва да напуснат хотелите и да живеят на палатки.

"Всяка седмица взимат по половин милиард, но, ако ние имаме вицепремиерка като тази Калина, която направи такова брутално изказване, днес европейският парламент щеше да се занимава с нас“, коментира още Борисов.

Пред журналисти той бе категоричен, че новото правителство е поело ангажимент и е дадено обещание, които не са в интерес на България относно петрола и газа, предвид факта, че "и пристанището и рафинерията са в България".

По думите на бившия премиер на България, правителството на Петков не се е справило с нито една от кризите. След срещата с Манфред Вебер, Борисов проведе среща и с председателят на Европейския парламент Роберта Мецола.

Припомняме, че в XXVII конгрес на ЕНП днес и утре вземат участие и делегати от СДС, председателят на СДС проф. Румен Христов и заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев, евродепутатът от СДС в коалицията ГЕРБ-СДС доц. д-р Александър Йорданов.

В момента се очакват изборните резултати за президент на ЕНП, чиято позиция е с тригодишен мандат.

По материала работи Геновева Михайлова

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993