Александър Йорданов: Решението на ПП да не участват в правителство е провокация срещу България

Избрано 07.10.2022 12:24 Снимка: ДНЕС+

Александър Йорданов: Решението на ПП да не участват в правителство е провокация срещу България

"Решението на ПП да не участват в проевропейско правителство е провокация срещу България". Това написа на страницата си в социалната мрежа Фейсбук евродепутатът Александър Йорданов. Той категоризира поведението на двамата харвардски протежета, като "партийно тесногръдие и обслужване на стратегията на прокремълския ни президент за дестабилизация и хаос в България".
 
Ето и пълният текст от публикацията на евродепутатът:
 
"Решението на ПП да не участват в проевропейско правителство и да останат в опозиция, означава само едно: партийно тесногръдие и обслужване на стратегията на прокремълския ни президент за дестабилизация и хаос в България. Респективно, за още по-силно руско влияние у нас. Защото дори в Португалия разбраха, че без редовно стабилно правителство от партии, които се самоопределят като проевропейски и евроатлантически, в България няма да има оправия. А, че случайниците в политиката от ПП ще дърдорят и пърпорят още известно време в парламента, няма абсолютно никакво значение. Те са просто поредният сценарий за съсипване на държавата ни. И са толкова отнесени от вихъра, че мнозина от тях сами не съзнават, каква вреда нанасят на България.
В тази ситуация е нормално ГЕРБ-СДС да предложат за гласуване в парламента свое правителство и така да изпълнят дълга си към българския народ. Които от депутатите имат акъл в главата ще го подкрепят. Които нямат - ще ни изпратят на нови избори в края на януари."

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648