Александър Александров, ГЕРБ: Датата е 08.06.2021, но се усеща като 09.09.1944

Избрано 08.06.2021 17:48 Снимка: ДНЕС+

Александър Александров, ГЕРБ: Датата е 08.06.2021, но се усеща като 09.09.1944

От профила във Фейсбук на Александър Александров, ГЕРБ, който до вчера е заемал поста старши експерт в Областна администрация-Перник.

Новият областен управител на Перник, който е назначен от служебното правителство, го освобождава без никакви мотиви, след като научава, че Александров е в листата на ПП ГЕРБ с кандидати за народни представители. Ето и реакцията на бившият старши експерт в Областна администрация-Перник:

История за едно изчегъртване, за един страхлив областен управител и войната срещу политическите опоненти.

В следващите редове няма оплакване и не следва да буди съчувствие.

Винаги съм смятал, че човек живее с изборите, които прави и следва да понася последствията с високо вдигната глава. Познавате ме и мисля, че винаги съм следвал това правило. През годините съм заемал различни експертни длъжности, като последната ми бе старши експерт в Областна администрация-Перник. За никого не са тайна политическите ми пристрастия, никога не съм ги крил, но и никога не съм допускал те да влияят на експертната ми работа.

Служебното правителство назначи нов Областен управител на област Перник преди две седмици. За това време Д-р Симеон Василев нито веднъж не ме повика, нито веднъж не посмя да ме погледне в очите. Не го направи и днес.

Вчера, когато ПП ГЕРБ регистрира листата си с кандидати за народни представители в 14 МИР-Перник, областният управител е повикал служители на администрацията, за да се увери, че аз съм същото лице, което е намерило място в „армията на врага“ и веднага е наредил да бъда освободен. За целта се наложи да използва служители на администрацията, макар нееднократно да съм заявявал, че ако той пожелае, ще си стиснем ръцете и ще напусна веднага, както подхожда на всеки мъж. Подписах заповедта, защото публичната длъжност за мен никога не е значела просто заплата, а винаги ме е правила щастлив. Подписах я и защото никога не съм се крил и не съм бягал от отговорност. Подписах я, защото човек следва да има принципи, които да следва.

В тоя ред на мисли, когато встъпи в длъжност, Д-р Симеон Василев заяви, че целта му е да организира честни избори. Явно под „честни избори“ се разбира собствената му дъщеря да бъде на второ място в листата на БСП, а политическите опоненти да бъдат елиминирани по един, или друг начин.

Датата е 08.06.2021, но се усеща като 09.09.1944 година./tribune.bg

CHF CHF 1 1.78729
GBP GBP 1 2.28592
RON RON 10 3.97083
TRY TRY 10 1.89161
USD USD 1 1.64438